حجتالاسلام والمسلمین
مرتضی عزیزی، معاون فرهنگی ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان البرز در گفتوگو با ایکنا از البرز با اشاره به اهمیت مناسبتهای دینی در تقویت هویت معنوی جامعه، اظهارکرد: آیین
دعای عرفه همزمان با نهم ذیالحجه و روز پنجشنبه، ۱۵ خردادماه، در ۱۴ بقعه متبرکه شاخص استان البرز برگزار شد.
وی افزود: آستان مقدس امامزاده هاشم(ع) در ساوجبلاغ، امامزادگان عبدالله و صالح(ع) در شهر کوهسار، امامزاده هادی(ع) در ینگی امام، امامزاده حیدر(ع) در کلاک کرج، امامزاده حسن(ع) در مرکز کرج، امامزاده طاهر(ع) در مهرشهر، امامزاده محمد(ع) و سکینه خاتون(س) در کرج، امامزاده ابراهیم(ع) در تنکمان و مسجد غدیریه، امامزاده عبدالله(ع) در علیآباد گونه، امامزاده هارون ابن موسی(ع) در شهرستان طالقان و امامزادگان امکبری و امصغری(س) در شهرستان اشتهارد میزبان این مراسم بودند.
عزیزی با بیان اینکه دعای عرفه فرصت بینظیری برای خودسازی و بازگشت به خداوند متعال است، خاطرنشان کرد: این روز مبارک، نقطه اوج بندگی و عبودیت است؛ روزی که زائران بیتالله الحرام در صحرای عرفات وقوف میکنند و مسلمانان سراسر جهان با خواندن دعای عرفه به درگاه الهی تضرع مینمایند. این دعا از بلندترین مضامین عرفانی و توحیدی برخوردار است و انسان را به شناخت عمیقتری از رابطه با پروردگار رهنمون میسازد.
این مسئول بیان کرد: دعای عرفه میراث گرانبهای حضرت سیدالشهدا(ع) است که آینه تمامنمای بندگی، عرفان، توکل، توبه و تسلیم در برابر مشیت الهی است. در چنین روزی، مؤمنان با دلهایی آکنده از اخلاص، طلب مغفرت، هدایت، آگاهی، بصیرت و سلامت برای خود و دیگران میکنند.
معاون فرهنگی اوقاف البرز در ادامه با اشاره به برنامههای پیشبینیشده برای عید سعید قربان تصریح کرد: همزمان با دهم ذیالحجه، نماز عید سعید قربان در بقاع متبرکه شاخصی از جمله امامزاده طاهر(ع) کرج، امامزاده محمد(ع) کرج، امامزاده عبدالله(ع)، امامزاده هادی(ع) در ینگی امام ساوجبلاغ و امامزاده محمد(ع) دنگیزک در شهرستان نظرآباد برگزار خواهد شد.
وی افزود: عید قربان، نماد بندگی مطلق، ایثار، فداکاری و اوج تسلیم در برابر پروردگار است. درسی که حضرت ابراهیم(ع) و فرزند برومندش حضرت اسماعیل(ع) با ایمان و اطاعت عملی به ما آموختند، برای همیشه در تاریخ باقی ماند. در این روز، بندگان مؤمن با حضور در صفوف نماز، ضمن تجدید میثاق با خدای متعال، روحیه وحدت، همدلی و عبودیت را در جامعه اسلامی تقویت میکنند.
این مسئول با اشاره به اجرای سنت قربانی در این روز گفت: در برخی بقاع متبرکه، بهویژه امامزادههایی که ظرفیت لازم را دارند، نذر قربانی از محل نذورات مردمی انجام میشود و گوشتهای حاصل از آن در میان خانوادههای نیازمند و محرومان توزیع خواهد شد.
عزیزی تأکید کرد: تمامی برنامههای دینی و فرهنگی در بقاع متبرکه با هدف ارتقای فرهنگ وقف، تقویت ارزشهای دینی، تحکیم پیوند اجتماعی و ارتقا سطح معنویت در جامعه طراحی و اجرا میشود. حضور گسترده مردم در مراسم دعای عرفه امسال نشان داد که اقشار مختلف جامعه همچنان به آموزههای دینی، مناسبتهای معنوی و ارتباط با بقاع متبرکه علاقهمند هستند و این سرمایه عظیم فرهنگی و دینی باید بیش از گذشته حفظ و تقویت شود.
وی در پایان با قدردانی از تلاش خادمان، هیأت امنای بقاع، مبلغین، نیروهای فرهنگی، امنیتی و خدماتی گفت: همکاری گسترده مردمی و تعامل مؤثر نهادها زمینهساز برگزاری مراسمی باشکوه، منظم و تأثیرگذار بود که بار دیگر جایگاه رفیع معنویت و دیانت در استان البرز را به نمایش گذاشت.
انتهای پیام