کد خبر: 4271220
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶

برگزاری نخستین مانور مداخلات روانی در البرز؛ توجه به سلامت روان، در کنار نجات جان‌ها

مدیرکل بهزیستی البرز گفت: حمایت روانی پس از بحران، به‌اندازه نجات جان انسان‌ها حیاتی است و غفلت از این موضوع می‌تواند آثار بلندمدت و جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

وجیهه محمدی فلاح مدیرکل بهزیستی البرز

به گزارش ایکنا از البرز، وجیهه محمدی‌فلاح، مدیرکل بهزیستی البرز، روز سه شنبه، 21 اسفندماه در نخستین مانور مداخلات روانی و اجتماعی پس از زلزله که در مدرسه دخترانه حضرت طاهره (س) شهرستان چهارباغ برگزار شد، اظهارکرد: این مانور که به‌منظور آموزش سریع و کارآمد به دانش‌آموزان و دیگر افراد در مواجهه با بحران‌های طبیعی طراحی شده بود، واکنش‌های متعددی را در برابر وقوع بلایای طبیعی شبیه‌سازی کرد. دانش‌آموزان با سناریوی زلزله مواجه شدند و در کنار هم، مراحل مختلف عملیات بحران را از پناه‌گیری و تخلیه اضطراری گرفته تا تشکیل حلقه‌های نجات تمرین کردند.

وی افزود: در این میان، تیم‌های امدادی شامل آتش‌نشانی، هلال احمر، اورژانس، فراجا و دیگر نهادهای مرتبط، برنامه‌های عملیاتی خود را با موفقیت اجرا کردند. شبیه‌سازی عملیات جست‌وجو، اطفای حریق و اسکان موقت، تمامی ابعاد یک بحران واقعی را در سطحی اجرایی و عملیاتی به نمایش گذاشت.

یک گام فراتر؛ سلامت روان، سرمایه‌گذاری در آینده

محمدی‌فلاح در ادامه با تأکید بر اینکه حمایت روانی باید هم‌زمان با نجات جان افراد آغاز شود، گفت: پس از بحران‌ها، افراد آسیب‌دیده نه تنها به کمک‌های فیزیکی نیاز دارند، بلکه نیازمند بازسازی روانی و اجتماعی نیز هستند. به همین دلیل در این مانور، راه‌اندازی چادرهای مشاوره روانشناسی ویژه سالمندان، کودکان و زنان سرپرست خانوار، فضاسازی‌های درمانی و بازی برای کودکان آسیب‌دیده و همچنین برگزاری کارگاه‌های مهارت‌افزایی برای والدین و معلمان در اولویت قرار گرفت.

مدیرکل بهزیستی البرزبا بیان اینکه تجربه زلزله‌های گذشته به‌ویژه در مناطق پرجمعیت، اثبات کرده که حمایت روانی کوتاه‌مدت و بلندمدت باید به‌عنوان یک اصل در تمام برنامه‌های بحران‌زایی گنجانده شود، افزود: هدف ما این است که دانش‌آموزان را به سفیران ایمنی در خانواده‌هایشان تبدیل کنیم. این آموزش‌ها نه تنها شامل رفتارهای صحیح در هنگام بحران، بلکه نحوه انتقال اطلاعات درست به بازماندگان، جلوگیری از پنهان‌کردن اخبار ناخوشایند و آموزش مهارت‌های مقابله با استرس است.

محمدی‌فلاح در پایان ابراز کرد: ما به‌عنوان نهادهای خدماتی و اجتماعی، باید همواره آماده باشیم تا در کنار نجات جان افراد، تمام حمایت‌های روانی و اجتماعی لازم را نیز برای بازسازی زندگی آن‌ها فراهم آوریم. این تنها راه رسیدن به جامعه‌ای تاب‌آور و مقاوم در برابر بحران‌ها است.

انتهای پیام
captcha