نرگس بیاتی، مربی طرح قرآنی بشری، در حاشیه
یازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت البرز در گفتوگو با ایکنا از البرز درباره این طرح جامع و نوآورانه تجوید قرآن کریم اظهارکرد: طرح بشری یکی از ابتکارات جدید در زمینه آموزش تجوید قرآن است که با استفاده از شیوه استماعی پیامبر اسلام، به قرآنآموزان امکان میدهد تا در مدت زمان کوتاهی و به شیوهای مؤثر، تجوید قرآن را فرا بگیرند.
وی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد این طرح افزود: در این طرح برخلاف بسیاری از دورههای آموزشی دیگر، خبری از جزوه، کتاب، و دفترچههای آموزشی نیست. ما تصمیم گرفتیم که این ابزارهای آموزشی که ممکن است ذهن قرآنآموز را مشغول کنند، از فرایند آموزش حذف کنیم و بهجای آن، روی اصل مطلب تمرکز کنیم.
این فعال قرآنی بیان کرد: قرآنآموزان در این طرح آنچه را که میشنوند، بهطور صحیح بیان میکنند. این روش باعث میشود که حتی افرادی با سطح تحصیلات پایین یا کسانی که زیر سن دبستان هستند، به راحتی تجوید قرآن را یاد بگیرند.
عدم محدودیت سنی و تحصیلی، دسترسی برای همه
بیاتی در ادامه با تأکید بر دسترسیپذیری طرح برای تمام اقشار جامعه گفت: یکی از ویژگیهای برجسته این طرح، عدم وجود محدودیت سنی و تحصیلی است. هر فردی، از هر سن و هر سطح تحصیلی، میتواند در این طرح شرکت کند. از کودکان تا بزرگسالان، از افرادی با تحصیلات ابتدایی تا کسانی که تحصیلات عالی دارند، همه میتوانند در این دورهها ثبتنام کرده و از آموزشهای تخصصی بهرهمند شوند.
وی توضیح داد: هدف ما این است که با روشهایی که در طرح بشری بهکار گرفتهایم، قرآنآموزان به تجوید قرآن تسلط یابند و با قرآن مانوس شوند.
بیاتی در ادامه به فعالیت در غرفه نمایشگاه قرآن و عترت البرز اشاره کرد و گفت: در این دوره از نمایشگاه باتوجه به کمبود فضا برای اجرای کارگاههای آموزشی بر معرفی طرح برای بازدیدکنندگان تمرکز کردهایم و از علاقهمندان دعوت میکنیم تا در دورههای حضوری و مجازی ما شرکت کنند.
این فعال قرآنی بیان کرد: در حال حاضر، 15 مؤسسه قرآنی در استان البرز مجری طرح بشری را هستند و این مؤسسات بهطور مستمر دورههای آموزشی حضوری و آنلاین را برای علاقهمندان به تجوید قرآن برگزار میکنند.
بیاتی ابراز کرد: در این طرح، علاوه بر آموزش قرآنآموزان، ما به تربیت مربیانی میپردازیم که با شیوه بشری، تجوید قرآن را به دیگران آموزش دهند. این مربیان پس از گذراندن دورههای آموزشی و کارورزی، بعد از ارزیابیهای از شاگردانشان و تأیید آنها و گواهینامه معتبر دریافت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: در پایان هر دوره، از شرکتکنندگان آزمون گرفته میشود و مربیانی که توانایی انتقال مطالب به شیوه بشری را داشته باشند، مجاز به تدریس در دورههای بعدی خواهند بود. این فرایند بهطور مستمر و به شکل کارورزی انجام میشود تا مربیان بتوانند در میدان عمل نیز مهارتهای خود را آزمایش کنند.
بیاتی با اشاره به اینکه تاکنون چهار دوره طرح بشری در این استان برگزار شده است، گفت: در این دورهها بیش از 400 نفر شرکت کردهاند و باتوجه به اینکه این طرح در استان در حال گسترش است به زودی در شهرستانها نیز این طرح برگزار خواهد شد.
انتهای پیام