مصطفی ترابی، رئیس بسیج دانشجویی استان البرز در گفتوگو با ایکنا از البرز با اشاره به اینکه امروز در همه دانشگاههای استان البرز، شاهد فعالیت چراغ روشن
بسیج دانشجویی هستیم، اظهار کرد: فعالیتهای علمی، پژوهشی، فناورانه، فرهنگی، جهادی، هنری، سیاسی، مطالبهگری و بهویژه تربیت و کادرسازی در بین دانشجویان، از جمله حوزههایی هستند که بسیج دانشجویی با قدرت در آنها حضور دارد.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰ دانشجو در قالب کادر رسمی و شورای بسیج دانشگاهی استان فعالیت میکنند و جمع گستردهای نیز در برنامههای عمومی بسیج شرکت دارند.
رئیس بسیج دانشجویی البرز در ادامه گفت: امروز دشمنان با قدرت در حال کار بر روی شکاف فرهنگی میان نسل جوان و معارف دینی، بهویژه
قرآن هستند. ما نیز باید هوشمندانه ببینیم که حلقه مفقوده این ارتباط کجاست و چه راهکار مؤثری میتوان برای احیای آن ارائه کرد.
وی با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی بر اینکه «با ترویج معروفات میتوان منکرات را از جامعه حذف کرد» بیان کرد: غفلت ما از ترویج برنامههای معرفتی و فرهنگی، باعث شده گاهی جوانان حتی ابتداییترین آیات اعجازگونه قرآن را نشنیده باشند. این مسئله جای تأسف دارد و نشاندهنده ضعف جدی در عرضه محتواست.
ترابی بیان کرد: باید هر آنچه در توان داریم برای برگزاری محافل فرهنگی ـ قرآنی در دانشگاهها، بوستانها، مساجد و دیگر فضاهای عمومی بسیج کنیم، چراکه ترویج این معروفات، در کاهش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی، اثری عمیق دارد.
انتقاد از محصورسازی فعالیت فرهنگی
وی با نقد برخی رویههای موجود در اجرای برنامههای فرهنگی گفت: برخی برنامهها در فضاهای بسته و غیرقابل دسترس برای عموم اجرا میشود و همین موضوع باعث شده تأثیرگذاری لازم را نداشته باشند. فعالیت فرهنگی مؤثر، باید عمومی، مردمی و بهروز باشد.
این مسئول با اشاره به تجربه موفق برنامه محفل افزود: برنامه محفل با استقبال گسترده مردم در سراسر کشور روبهرو شد و نشان داد مردم، آمادهاند. این ما هستیم که در عرضه محتوا کوتاهی کردهایم.
رئیس بسیج دانشجویی البرز همچنین از ضعف بهروزرسانی محتوای دینی انتقاد کرد و گفت: بسیاری از مبلغانی که امروز برای نسل جوان سخن میگویند، همان کسانی هستند که دههها پیش برای نسلهای قبل سخن گفتهاند، بدون آنکه محتوای خود را بهروزرسانی کنند. این نوع ارائه نمیتواند پاسخگوی نیاز نسل امروز باشد.
وی با تأکید بر اینکه امروز دیگر صرف خواندن آیات یا برگزاری سخنرانیهای سنتی، پاسخگوی نیازهای فکری جوانان نیست، بیان کرد: ما باید به روشهای جدید به نسل جوان نزدیک شویم و فرهنگ قرآنی و دینی را بین آنها ترویج کنیم که مدل محتوامحور، گامی جدی در بازسازی اعتماد فکری نسل جوان به معارف قرآنی است.
ترابی در پایان با اشاره به رویکرد آیندهنگر بسیج دانشجویی استان البرز گفت: برنامههای ما صرفاً اجرای محافل مناسبتی نیست؛ بلکه تلاش داریم با ایجاد ساختارهای تربیتی مستمر، فضایی فراهم کنیم که دانشجو نهتنها مخاطب، بلکه کنشگر فرهنگی در عرصه دین و جامعه باشد. این، مسیر واقعی بازسازی گفتمان دینی در فضای دانشگاهی است.
انتهای پیام