کد خبر: 4272428
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۳

تحول در اشتغال‌زایی برای مددجویان البرزی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز از ایجاد بیش از ۶ هزار فرصت شغلی برای مددجویان در سال جاری خبر داد و گفت: در سال جاری ۸۵ درصد از اعتبارات تسهیلات اشتغال‌زایی جذب شده است.

رضا البرزی مدیرکل کمیته امداد البرز
رضا البرزی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز، در گفت‌وگو با ایکنا از البرز با اشاره به دستاوردهای این نهاد در حوزه اشتغال اظهار کرد: امروز دیگر سیاست‌های حمایتی به شکل سنتی جوابگو نیست و باید مسیر توانمندسازی مددجویان را به سمت اشتغال پایدار سوق دهیم. کمیته امداد استان البرز در این مسیر گام‌های بزرگی برداشته و موفق شده است در سال جاری بیش از ۶ هزار فرصت شغلی برای مددجویان فراهم کند. این یک دستاورد بزرگ است که نه‌تنها موجب بهبود معیشت خانواده‌های تحت پوشش شده، بلکه گام بلندی در جهت کاهش نرخ بیکاری در استان به شمار می‌رود.
 
وی با اشاره به موفقیت کمیته امداد در جذب اعتبارات تسهیلات اشتغال‌زایی افزود: ما توانسته‌ایم ۸۵ درصد از اعتبارات تسهیلات اشتغال‌زایی در قالب جزء چهار را جذب کنیم که این رقم معادل ۵۳۵ میلیارد تومان است. این منابع مالی صرف ایجاد کسب‌وکارهای خرد، مشاغل خانگی و توسعه فعالیت‌های تولیدی مددجویان شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان البرز با تأکید بر اهمیت آموزش در ایجاد اشتغال تصریح کرد: اشتغال‌زایی زمانی اثربخش است که بر پایه مهارت باشد. ما در کمیته امداد به این اصل پایبندیم و بر همین اساس، با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان، هزار و 700 نفر از دانش‌آموزان تحت پوشش را به دوره‌های مهارت‌آموزی فرستاده‌ایم. این دانش‌آموزان در رشته‌های متنوعی آموزش دیده‌اند تا در آینده بتوانند با مهارت‌های لازم وارد بازار کار شوند.
 
این مسئول همچنین از اجرای برنامه‌های آموزشی برای مددجویان بزرگسال خبر داد و گفت: در کنار دانش‌آموزان، سه هزار مددجو نیز در دوره‌های آموزشی پایدارسازی اشتغال شرکت کرده‌اند. این دوره‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا کسب‌وکار خود را مدیریت کرده و در مسیر پایداری و توسعه گام بردارند. خوشبختانه این برنامه‌ها تأثیر چشمگیری داشته و نتیجه آن را در توانمندسازی و خروج مددجویان از چرخه حمایت مشاهده می‌کنیم.

۱۳۰۰ خانواده با حمایت امداد به استقلال رسیدند

البرزی با اشاره به خروج تدریجی مددجویان از پوشش کمیته امداد بیان کرد: هدف ما این نیست که خانواده‌ها همیشه تحت حمایت باقی بمانند؛ بلکه ما می‌خواهیم آن‌ها را به توانمندی برسانیم. در همین راستا، طی سال جاری حدود ۱۳۰۰ مددجو توانمند شده و از چرخه حمایتی امداد خارج شده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که سیاست‌های اشتغال‌زایی ما مسیر درستی را طی می‌کند.
 
مدیرکل کمیته امداد استان البرز با تشریح راهکارهای این نهاد برای اشتغال‌زایی پایدار گفت:ما تنها به ارائه تسهیلات بسنده نمی‌کنیم، بلکه فرآیند توانمندسازی را از طریق راهبران شغلی نیز دنبال می‌کنیم. در مواردی که مددجو امکان دریافت وام را نداشته باشد، راهبران شغلی با آموزش‌های مهارتی در منزل، او را به مرحله اشتغال می‌رسانند. این حمایت‌ها همراه با تضمین خرید محصولات تولیدشده توسط مددجویان است، تا آن‌ها دغدغه بازار فروش نداشته باشند.
 
وی همچنین از اجرای طرح کاریابی برای مددجویان خبر داد و افزود: ما علاوه بر توسعه مشاغل خانگی و خوداشتغالی، از طریق طرح کاریابی نیز مددجویان را به بازار کار متصل می‌کنیم. در این زمینه همکاری‌های خوبی با کارفرمایان و شرکت‌های خصوصی داریم و تلاش می‌کنیم مددجویان را در موقعیت‌های شغلی مناسب به کار بگیریم.
 
البرزی در پایان با تأکید بر اینکه اشتغال‌زایی، راهکار اصلی فقرزدایی است، تصریح کرد: در کمیته امداد باور داریم که حمایت‌های نقدی به‌تنهایی نمی‌تواند فقر را ریشه‌کن کند. فقرزدایی زمانی اتفاق می‌افتد که خانواده‌ها به استقلال مالی برسند. به همین دلیل، تمام تلاش ما این است که با ارائه وام، آموزش مهارت، ایجاد بازار فروش و اجرای طرح‌های کاریابی، مددجویان را به سمت خودکفایی هدایت کنیم. خوشبختانه نتایج این سیاست‌ها را به‌وضوح می‌بینیم و امیدواریم در سال آینده نیز بتوانیم اقدامات گسترده‌تری را در حوزه اشتغال مددجویان انجام دهیم.
انتهای پیام
captcha