کد خبر: 4269226
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۹
امام جمعه فردیس مطرح کرد

یاد قیامت؛ راهی برای ساختن انسان‌های صالح و دوری از گناه

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم حسینی گفت: یاد قیامت، راهی است برای ساختن انسان‌های صالح و پرهیز از گناه؛ اگر انسان به باور عمیق به معاد برسد، در هر لحظه از زندگی‌، خود را در برابر خداوند خواهد دید و هیچ‌گاه مرتکب گناه نمی‌شود.

حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی امام جمعه فردیس

به گزارش ایکنا از البرز، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم حسینی، امام جمعه فردیس، یکشنبه، 12 اسفندماه در مراسم استقبال از ماه مبارک رمضان در مصلی امام خمینی(ره) این شهرستان با تأکید بر اهمیت عمل انسان‌ها در سرنوشت ابدی‌شان گفت: تمام انسان‌ها در گرو اعمال خود هستند و هر فردی در حقیقت اسیر دست خود است. هیچ‌کدام از ما نمی‌توانیم از مسئولیت اعمالمان شانه خالی کنیم، چراکه اعمال، سرنوشت ما را در دنیا و آخرت رقم می‌زند.

وی با اشاره به فرمایش استاد جوادی آملی افزود: استاد جوادی آملی همواره تأکید داشته‌اند که عمل از عامل جدانشدنی است. اعمال انسان نه تنها در این دنیا همراهش است، بلکه در قیامت نیز او را رها نخواهد کرد. جز برای اصحاب یمین، که با اعمال صالح و پاکیزه‌شان در بهشت خواهند بود، همه انسان‌ها در گرو اعمال خود هستند و باید نتیجه آن را در دنیای آخرت ببینند.

حسینی با اشاره به حدیث امام باقر(ع) که فرموده است: «ما و شیعیان‌مان از اصحاب یمین هستیم. کسانی که با اهل بیت (ع) دشمنی می‌کنند، از این گروه نیستند و بدبختی و عذاب آن‌ها زمانی آغاز می‌شود که نامه اعمالشان به دست چپ آن‌ها داده می‌شود. در آن لحظه است که فریاد می‌زنند وای بر ما» گفت: بهشت و جهنم اتفاقی نیستند، قرآن به ما می‌آموزد که هر فرد خود، به دست خود بهشت و جهنم خود را می‌سازد. 

امام جمعه فردیس تصریح کرد: اینکه برخی امروز با شعارهایی چون اصولگرایی در صحنه حضور دارند، اما پشت این شعارها عملی نادرست انجام می‌دهند، باید بدانند که خداوند به تابلوها و شعارها کاری ندارد. خداوند تنها به عمل و نیت ما نگاه می‌کند.

چه عواملی باعث جهنمی شدن انسان‌ها می‌شود

امام جمعه فردیس در ادامه به چهار علت جهنمی‌ شدن انسان‌ها که آیت‌الله جوادی آملی به آن‌ها اشاره کرده است، پرداخت و گفت: اولین عامل ترک نماز و قطع ارتباط با خداوند است. اگر در نماز کوتاهی کنیم، این به معنی قطع ارتباط با خداوند است. نماز، ستون دین است و اگر نماز انسان پذیرفته شود، دیگر اعمالش نیز پذیرفته خواهد بود. باید بدانیم که نماز یکی از بزرگترین عبادات است و اگر به‌درستی ادا شود، تمامی اعمال ما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: اهل بیت(ع) به ما فرموده‌اند که اگر می‌خواهید با خداوند سخن بگویید، باید نماز بخوانید. اگر می‌خواهید خداوند با شما سخن بگوید، باید قرآن بخوانید. در حدیثی از اهل بیت(ع) آمده است کسی که عمداً نمازش را ترک کند، کافر است. این یعنی اینکه ترک نماز یک گناه بزرگ و جدی است.

این مسئول دومین عامل جهنمی شدن را بی‌توجهی به مستمندان و عدم پرداخت خمس و زکات دانست و گفت: اسلام دینی جامع است که در تمام ابعاد زندگی انسان‌ها راه‌کارهای مناسب ارائه می‌دهد. یکی از اصول مهم اسلام توجه به نیازمندان و کمک به آن‌هاست. کسانی که از پرداخت حقوق مالی خود چون خمس و زکات خودداری می‌کنند، درواقع در مسیر نادرست حرکت می‌کنند.

امام جمعه فردیس اظهار کرد: ما باید همیشه درنظر داشته باشیم که این دنیای فانی آزمونی است که خداوند برای ما قرار داده است. توجه به مستمندان و کمک به نیازمندان یکی از کارهایی است که انسان‌ها را در مسیر خداوند قرار می‌دهد.

هشدار درباره دوستان نادرست

وی به سومین عامل جهنمی‌ شدن انسان‌ها، یعنی همنشینی با دوستان نادرست اشاره کرد و افزود: اگر با افرادی نشست و برخاست کنید که شما را از خداوند دور می‌کنند، حتی اگر از خانواده پیامبر باشید، آلوده خواهید شد. باید دوستان خود را از میان کسانی انتخاب کنید که شما را به یاد خدا بیندازند و در مسیر خدا قرار دهند. اگر در اطراف شما افرادی هستند که شما را از یاد خدا غافل می‌کنند، باید حواستان جمع باشد و از این‌گونه روابط اجتناب کنید.

حسینی در ادامه با اشاره به اهمیت یاد قیامت گفت: یکی از بزرگترین عوامل سازندگی انسان، یاد قیامت است. اگر انسان بداند که در قیامت حساب و کتابی وجود دارد، هیچ‌گاه دست به گناه نخواهد زد. در دین اسلام شرکت در تشییع جنازه‌ها و مجالس اهل بیت(ع) از جمله کارهایی است که ما را به یاد آخرت می‌اندازد و باعث می‌شود که همیشه در مسیر درست قرار بگیریم.

وی تصریح کرد: این انقلاب که پرچم حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) را به دوش می‌کشد، نشان‌دهنده مسیر درستی است که باید در آن گام برداریم. این را می‌توان در حرکت‌های جهادی و مقاومت‌هایی که در سراسر دنیا رخ داده، مشاهده کرد. در حالی که برخی از رؤسای جمهور خائن در تشییع جنازه سیدحسن نصرالله حضور نیافتند، مردم سراسر دنیا از کشورهای مختلف به این مراسم آمدند و از مقاومت اسلامی حمایت کردند.

این مسئول در پایان با انتقاد از وضعیت‌های داخلی و خارجی کشور گفت: برخی امروز دم از مذاکره می‌زنند، در حالی که آمریکا در دنیا تحریم‌ها و جنایات زیادی انجام می‌دهد. اما این تنها مشکل نیست. بی‌کفایتی‌های داخلی نیز باعث شده که شرایط سخت‌تر از قبل شود. باید به این نکته توجه داشته باشیم که در کنار مشکلات جهانی، ضعف‌های داخلی هم باید حل شود تا جامعه اسلامی در مسیر پیشرفت قرار گیرد.

انتهای پیام
captcha