حجتالاسلام محمدعلی شریعتپناهی، امام جمعه موقت شهرستان چهارباغ، دهم اسفندماه در خطبههای نماز جمعه ضمن دعوت به تقوای الهی و مسئولیتپذیری در ماه مبارک رمضان، اظهارکرد: در این ماه مبارک، هر یک از ما باید احساس مسئولیت کنیم، نه تنها در قبال روزهداری خود، بلکه نباید نسبت به ترویج روزهخواری و هرگونه رفتار مخالف اصول دینی بیتفاوت باشیم.
وی افزود: رعایت تقوا در این ماه بهویژه در حال حاضر که تهاجم فرهنگی و فشارهای اجتماعی به شدت در حال افزایش است، از اهمیت بیشتری برخوردار است. تقوا به معنای پرهیز از گناه و انجام وظایف دینی در شرایط دشوار است و انسان باتقوا با هر نوع ناملایمات و سختیها کنار میآید، زیرا میداند که این مسیر در نهایت به سعادت و رستگاری منتهی خواهد شد.
این مسئول با استناد به آیات قرآن و سخنان ائمه معصومین (علیهمالسلام) درباره تقوا، گفت: تقوا در قرآن کریم بهعنوان یکی از اصلیترین اصول زندگی مؤمنانه مطرح شده است. خداوند متعال در آیات مختلف به اهمیت تقوا اشاره کرده است، زیرا تقوا نهتنها موجب رستگاری فرد در دنیا و آخرت میشود، بلکه در جامعه هم آثار مثبتی بهدنبال خواهد داشت. کسی که تقوا داشته باشد، از ارتکاب گناهان دوری میکند و در مقابل سختیها و آزمونهای زندگی مقاومت بیشتری نشان میدهد».
شریعتپناهی با بیان اینکه تقوا در قرآن به نور تشبیه شده است، افزود: نور تقوا به انسان کمک میکند تا موانع رشد و تعالی را از مسیر خود کنار بزند. در واقع، تقوا مانند چراغی است که فرد را در مسیر درست هدایت میکند و هر گونه زشتی و ناپاکی را از زندگی او دور میسازد. فرد باتقوا در برابر وسوسههای شیطان و ناملایمات دنیوی میایستد و در نهایت به مقام فلاح و رستگاری دست مییابد.
امام جمعه موقت شهرستان چهارباغ همچنین به آیه ۲۱ سوره طور اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه میفرماید که همه انسانها در قبال اعمال خود مسئول هستند و هر کسی باید پاسخگوی کارهایی باشد که انجام داده است. نبی مکرم اسلام (ص) نیز در آخرین روزهای ماه شعبان به مردم فرمود: «ای مردم، جان و زندگی شما در رهن اعمال شما است، خود را آزاد کنید». این سخنان تأکید بر این دارد که انسان باید در قبال رفتار و کردار خود پاسخگو باشد و در این ماه با درک عمیقتری از اعمال خود، برای بهبود و تکامل روحی و معنوی تلاش کند.
وی در ادامه با بیان اینکه ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تغییر در نگاه و آرمانهای انسانی است، افزود: ماه رمضان بهعنوان ماه رستگاری، برای انسانهای مؤمن فرصتی است تا با خودسازی و تهذیب نفس، به تعالی و رشد معنوی دست یابند. در این ماه، افراد از نگاه مادی به دنیا فاصله میگیرند و در مناجاتها و عبادات خود بهدنبال نزدیکتر شدن به خداوند و رسیدن به آرامش روحی هستند. رمضان ماهی است که فرد مؤمن با پرهیز از خوردن و نوشیدن، خود را از تعلقات دنیوی آزاد میکند و تنها به دنبال رضای خداوند است.
این مسئول تصریح کرد: این ماه مبارک تنها فرصتی برای تکامل فردی نیست، بلکه ماهی است که انسان را به سوی جامعه و نیازمندان نیز هدایت میکند. فردی که در ماه رمضان به مقام رستگاری میرسد، دیگر تنها به فکر خود نیست و در حالی که خود روزه میگیرد، سفره نیازمندان را نیز پر میکند. ماه رمضان فرصتی است تا انسان در کنار عبادات فردی، به همنوع خود نیز کمک کند و در این راستا، عمل به آموزههای دینی در زمینه احسان و نیکوکاری اهمیت ویژهای پیدا میکند.
شریعتپناهی همچنین بر لزوم تبیین صحیح آموزههای دینی در جامعه تأکید و ابراز کرد: در این ماه مبارک، وظیفه ماست که باورهای دینی و اعتقادی را با لحن ملایم و استدلالهای منطقی به جامعه منتقل کنیم. باید بدانیم که ترویج روزهخواری و اعمال مخالف دین تنها به ضرر جامعه و فرد خواهد بود و در این زمینه همگان باید احساس مسئولیت کنند.
انتهای پیام