علیاکبر قربانپناه، مسئول امور مدارس صدرای استان البرز در گفتوگو با ایکنا از البرز اظهارکرد: در راستای تقویت مشارکت دانشآموزان در تبیین جریان مقاومت و گسترش ارزشهای آن، رزمایش ملی «سفارتخانه مقاومت» که با شعار «هر مدرسه یک سفارتخانه، هر دانشآموز یک سفیر مقاومت» آغاز شده است، وارد گام دوم شد.
وی افزود: با اجرای این رزمایش مدارس به عنوان سفارتخانههای مقاومت فعالیتهای خود را برای آگاهسازی دانشآموزان از اهمیت مقاومت و دستاوردهای آن آغاز کردهاند. این روند که با مشارکت فعال دانشآموزان، معلمان و مدیران مدارس رقم خورده، اکنون وارد فاز جدید خود شده است.
این مسئول بیان کرد: اکنون با ورود به گام دوم این رزمایش و همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تحولی جدید در گستره فعالیتهای آموزشی و فرهنگی هستیم که هدف آن گسترش پیام مقاومت از مدرسهای به مدرسه دیگر، و فراتر از مرزهای کشور است.در گام دوم این رزمایش تأکید ویژهای بر دو محور اساسی روایت پیشرفت مقاومت و رویای جمعی مقاومت شده است.
قربان پناه تصریح کرد: این گام به دنبال آن است که مسیر پیشرفت مقاومت را با تکیه بر دستاوردهای گذشته و امروزی، در قالبهای هنری، ادبی و فرهنگی برای نسلهای آینده ترسیم کند.
وی گفت: مقاومت نه تنها در برابر دشمنان و تهدیدات، بلکه در ساختن آیندهای روشن برای نسلهای آینده نیز در جریان است. در گام دوم این رزمایش، ما بهدنبال آن هستیم تا از یک سو دستاوردهای مقاومت را روایت کنیم و از سوی دیگر، آیندهای مبتنی بر مقاومت و ایستادگی ترسیم کنیم که به زبان نسل جدید بیان شود.
مسئول امور مدارس صدرای استان البرز با تأکید بر اینکه مقاومت بهویژه برای دانشآموزان نسل جدید باید بهگونهای بیان شود که مفهوم آن به یک آرمان جهانی تبدیل شود، افزود: این گام قصد دارد تا در بین دانشآموزان کشورهای مختلف، رویای مقاومت را در قالبهایی همچون نقاشی، شعر، داستان و فیلم کوتاه بیان کند.
وی توضیح داد: در گام دوم، دانشآموزان به عنوان سفیران فرهنگی، قادر خواهند بود تا این داستانها و رویاها را در قالبهای مختلف از جمله آثار هنری، نمایشگاهها، داستاننویسی، پویشهای جمعی و مسابقات فرهنگی خلق کنند و به اشتراک بگذارند.
این مسئول بیان کرد: برای عملیاتیکردن این گام، مدارس میتوانند از خلاقیت و امکانات خود برای برگزاری برنامهها استفاده کنند. برگزاری نمایشگاههای هنری و فرهنگی، تولید محتوای دیجیتال و مکتوب، مسابقات نوآورانه و برگزاری پویشهای جمعی از جمله فعالیتهایی است که مدارس میتوانند برای مشارکت در این مرحله از رزمایش انتخاب کنند.
قربانپناه ابراز کرد: از جمله برنامههایی که برای گام دوم رزمایش پیشنهاد شده، برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و هنری، تولید محتوای دیجیتال از جمله ویدئو، پوستر، کتابچه و مقالات است که تمامی این فعالیتها با هدف تبیین دستاوردهای مقاومت و گسترش آن طراحی شدهاند که در سه سطح مدرسه، محله و شهر قابل اجرا هستند.
وی ادامه داد: در این گام همچنین، پویشهایی همچون «من یک سفیر مقاومت هستم» طراحی شده که هدف آن ایجاد انگیزه در دانشآموزان برای مشارکت در ترویج این فرهنگ است. در این پویش، دانشآموزان ویدئوهایی کوتاه از خود تهیه و در آنها بیان میکنند که چطور بهعنوان سفیر مقاومت عمل خواهند کرد.
مسئول امور مدارس صدرای استان البرز گفت: این پویشها و فعالیتها بهویژه در بخشهای دیجیتال و شبکههای اجتماعی، نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی گسترش یافته و بهعنوان فرصتی برای شناساندن سفارتخانههای مقاومت به دنیا مطرح شدهاند.
قربانپناه در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به برگزاری ویژه برنامههای دهه فجر در مدارس صدرای استان، اظهارکرد: در این ایام، اولین اقدام برگزاری مراسم زنگ انقلاب اسلامی در تمام مدارس صدرا بود که با حضور مسئولین انقلابی و خانوادههای شهدا برگزار شد.
وی افزود: این مراسم با سخنرانیهای خانوادههای شهدا همراه بود که در آنها از دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت ایامالله دهه فجر صحبت شد.
قربانپناه توضیح داد: در این ایام، نمایشگاههایی با موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی در مدارس برپا شده است که دانشآموزان از نزدیک با تحولات عظیم پس از انقلاب آشنا شوند. همچنین، نمایش «آدم تا خاتم» با حضور دانشآموزان مدارس صدرای استان و دیگر مدارس به اجرا درآمد که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.
این مسئول تصریح کرد: امسال، نمایشگاه مقاومت نیز به مناسبت دهه فجر برگزار شده که هدف آن معرفی ابعاد مختلف مقاومت، تاریخچه آن و تأثیراتش بر کشورهای مختلف است. این نمایشگاهها به دانشآموزان این امکان را میدهد که با تاریخ مقاومت و دستاوردهای آن بیشتر آشنا شوند.
وی افزود: در کنار نمایشگاهها، برگزاری جلسات روشنگری در حوزه مقاومت نیز جزء برنامههای اصلی این ایام است که در آنها، مسئولین فرهنگی و اجتماعی با دانشآموزان درخصوص اصول مقاومت و فلسفه آن گفتوگو میکنند.
این مسئول در پایان اظهار کرد: در این ایام، بازارچه مقاومت در مدارس مختلف نیز برپا شده و محصولات مختلف در آن به فروش میرسد که تمامی عواید حاصل از فروش به مردم مقاوم غزه اختصاص دارد.
انتهای پیام