کد خبر: 4131323
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸
کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز:

بدون سحری روزه نگیرید

زهره دوستی گفت: روزه‌داری بدون صرف سحری برای تمام گروه‌های سنی به‌ویژه نوجوانان و جوانان می‌تواند با عوارض زیادی همراه باشد.

سفره سحری

زهره دوستی، کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز در گفت‌وگو با ایکنا از البرز با بیان اینکه روزه‌داری بدون صرف سحری برای تمام گروه‌های سنی به‌ویژه نوجوانان و جوانان می‌تواند با عوارض زیادی همراه باشد، گفت: گرفتن روزه بدون سحری نشان از قوی بودن، بنیه داشتن و قدرت بدنی بالا نیست. ممکن است شخص بتواند بدون سحری روزه بگیرد و ظاهراً برای او مشکلی پیش نیاید ولی نباید فراموش کند که حدود 12 ساعت نیاشامیدن آب و مایعات ممکن است باعث آسیب به کلیه‌ها و مجاری ادراری و احتمال سنگ‌سازی کلیه‌ها به‌ویژه در افرادی که کلیه‌ آنان مستعد سنگ‌سازی است، بشود.

وی افزود: کلیه مواد سمی که مستقیم یا غیرمستقیم وارد بدن می‌شوند از قبیل نیتریت، نیترات مواد غذایی آشامیدنی، اورات، سولفات‌ها، آفت‌کش‌های محیط موجود در میوه و سبزی‌ها، رنگ‌های مجاز و غیرمجاز و مواد غذایی و... برای دفع از کلیه‌ها باید محلول شده و یا به‌صورت نامحلول از کلیه‌ها و ادرار دفع شوند. لذا، در روزه بدون سحری مدت طولانی مصرف نکردن مایعات ممکن است باعث تجمع مواد سمی در بدن شود.

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز در ادامه با اشاره به بایدهای و نبایدهای مصرف مواد غذایی در ایام ماه مبارک رمضان گفت: در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک و غذاهای پُر ادویه خودداری کنید زیرا باعث عطش زیاد و ترش کردن در طول روز و همچنین خوردن شیرینی و غذاهای شور و پرچرب موجب تشنگی در روز می‌شود.

دوستی مصرف سبزی‌های تازه مانند سبزی خوردن و سالاد و همچنین ماست و خیار با کشمش و گردو را توصیه کرد و مصرف انواع پلوهای مخلوط با کمی حبوبات و سبزی‌ها به همراه کمی مرغ و گوشت و انواع چلو خورش‌های کم‌چرب مثل کرفس، آلواسفناج جهت وعده سحری را مناسب دانست.

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: همچنین مصرف شیر به همراه نان، خرما یا شیر برنج گزینه مناسبی برای وعده سحری است و به ویژه برای نوجوان نیز بسیار مفید است و به‌‌منظور تأمین ریزمغذی‌ها مقادیر مناسبی از میوه‌ها، سبزی‌ها و لبنیات کم‌چرب در وعده سحری مصرف کنید.

وی اظهار کرد: نوشیدنی‌های خیلی شور مانند دوغ شور برای وعده سحر مناسب نیست، زیرا باعث تشنگی در طول روز می‌شود و در صورت تمایل بهتر است دوغ کم نمک خانگی مصرف کنید. همچنین نوشیدن چای پُررنگ در وعده سحر به‌دلیل افزایش دفع ادرار، سبب ایجاد کم‌آبی و تشنگی در روزه‌داران می‌شود.

دوستی با اشاره به اینکه خوردن غذاهای پر ادویه و خشک در وعده سحر باید محدود شود چون موجب مشکلات گوارشی و ایجاد حس تشنگی زودرس در طی روز می‌شود، خوابیدن بلافاصله پس از سحری را باعث ایجاد مشکلات گوارشی دانست و تصریح کرد: بهتر است از میوه‌های خشک مانند خرما، کشمش و توت خشک همراه با آب جوش ولرم و چای رقیق استفاده شود.

انتهای پیام
captcha