حقوق بشر؛ ابزار سیاسی آمریکا برای اعمال فشار در عرصه‌های بین‌المللی
کد خبر: 3908082
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷

حقوق بشر؛ ابزار سیاسی آمریکا برای اعمال فشار در عرصه‌های بین‌المللی

استاد دانشگاه استان البرز گفت: آمریکا به دنبال ارائه تصویری انسان‌دوستانه از خود است و به طور مستقیم در راستای تامین منافعش، از موضوع حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی برای اعمال فشار بر رقیبان سیاسی خود در صحنه بین‌الملل استفاده می‌کند.

حقوق بشر؛ ابزار سیاسی آمریکا برای اعمال فشار در عرصه‌های بین‌المللی

علی صابردوست، استاد دانشگاه البرزی در گفت وگو با ایکنا از البرز گفت: کشورهای غربی مدعی حمایت از حقوق بشر هستند از آنجا که رهیافت این کشورها در حوزه حقوق بشر تحت تاثیر منافع ملی و مسائل سیاسی قرار گرفته است، این کشورها تاکنون نتوانسته‌اند کارنامه قابل قبولی در حمایت از حقوق بشر در سیاست خارجی خود ارائه کنند.
وی ادامه داد: اغلب این کشورها نه تنها در سیاست خارجی خود جایگاهی برای حقوق بشر قائل نیستند، بلکه عملکرد آنها در مواردی حتی به نقض گسترده حقوق بشر منجر شده است.
صابردوست افزود: کشورهای غربی از حقوق بشر به عنوان ابزار سیاست خارجی در برابر دیگر کشورها استفاده و این‌گونه اعلام می‌کنند تحقق منافع ملی مستلزم تمرکز بر طرح پیشبرد حقوق بشر و دموکراسی در کشورها، توسط ایالات متحده آمریکا است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: برخی از نظریه‌پردازان غربی اعتقاد دارند که طرح پیشبرد دموکراسی در برخی نقاط جهان به دلیل منافع ملی آمریکا است؛ به عبارت دیگر پیشبرد دموکراسی اهمیت چندانی ندارد و هدف اصلی منافع ملی است.
صابر دوست بیان کرد: ایالات متحده همواره مدعی ارایه تصویری انسان‌دوستانه از خود است و به طور مستقیم در راستای تامین منافع خود از موضوع حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی برای اعمال فشار بر رقیبان سیاسی خود در صحنه بین‌الملل استفاده می‌کند.
وی افزود: کشورهای غربی با هدف زیر سوال بردن دستاوردهای انقلاب اسلامی و جلوگیری از صدور انقلاب اسلامی به دیگر کشورها ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده‌اند.
این استاد البرزی تاکید کرد: شکنجه زندانیان و اعدام‌های عمومی توسط نیروهای امنیتی عربستان، ناپدیدشدن مردم، اعدام مخالفان، محاکمه افراد بدون تفهیم اتهام از جمله اقداماتی است که دولت عربستان انجام می‌دهد؛ این در حالی است که آمریکا نقاط ضعف حقوق بشر در کشورهایی مانند ایران را به دلیل سابقه دشمنی قبلی برجسته می‌کند.
صابردوست گفت: بنابراین حمایت‌های ظاهری آمریکا و برخی کشورهای غربی از حقوق بشر توجیه‌کننده این نیست که چرا غرب اعتقاد دارد دموکراسی در ایران نسبت به رژیم‌های غیر منتخب دیگر نقاط جهان ضعیف‌تر است.
وی افزود: حقوق بشر در غرب بر اساس مبانی غربی که اغلب با مبانی حقوق اسلامی در تعارض است، تدوین شده است و افزون بر آن غرب از حقوق بشر استفاده ابزاری و در پیگیری تحقق آن در کشورهای گوناگون به صورت گزینشی عمل می‌کنند این دو مسئله سبب اختلاف جدی بین ایران و غرب در این حوزه شده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: پرونده غرب در زمینه حقوق بشر نشان از این مسئله دارد که پيگيری حقوق بشر تحت تأثير سياست‌ها و منافع قدرت‌های بزرگ غربی قرار دارد و در این ميان برخی کشورها و از جمله ایران، که مخالف سياست‌ها و روش‌های جاری نظام بين‌الملل هستند از سوی غرب به نقض حقوق بشر متهم می‌شوند.
صابردوست تصریح کرد: غرب و به ویژه آمریکا از استقلال و صدور انقلاب اسلامی و از منطقه جغرافیایی ایران و منابع طبیعی و خود کفایی ایران هراس دارد و از طرفی از روحیه انقلابی در کمک به کشورهای مظلوم به ویژه فلسطین، یمن و ... هراس دارد لذا سعی می‌کند از هر حربه‌ای برای این مهم استفاده کند.
وی گفت: آمریکا خود بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر در دنیا است و امروز به مرز شکست از نظر قدرت سیاسی نزدیک شده است، با ظلم‌هایی که در دنیا کرده است نمی‌تواند چهره قابل قبولی از خود نشان دهد و امروز پیروزی جبهه حق نزدیک است و آمریکا از این موضوع هراس دارد.
این مدرس دانشگاه در خاتمه خاطر نشان کرد: حذف پست‌ها و موشن گرافیک‌ها و سایر آثار هنری در مورد حقوق بشر در بستر اینستاگرام توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا نشان می‌دهد آنها حتی از ابزارهای فرهنگی ایران هراس دارند لذا این مهم نشان می‌دهد فرموده مقام معظم رهبری که باید تهدیدهای فضای مجازی را به فرصت تبدیل کنیم به شدت دشمن را ترسانده است.

انتهای پیام
captcha