کد خبر: 4311982
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹

آغاز ثبت‌نام چهاردهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در البرز

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی البرز از آغاز ثبت‌نام چهاردهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در دانشگاه‌های استان خبر داد و گفت: این رویداد، فرصتی استثنایی برای دانشجویان ایجاد می‌کند تا توانمندی‌های خود در عرصه تحقیق، نقد و گفت‌وگو را به نمایش بگذارند.

چهاردهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان

احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان البرز در گفت‌وگو با ایکنا از البرز با اشاره به اهمیت مسابقات مناظره در ارتقای فرهنگ دانشگاهی بیان کرد: مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که تحت عنوان نشان خواجه نصیرالدین طوسی برگزار می‌شود، با همکاری سازمان دانشجویان، مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی جهاددانشگاهی و معاونت‌های فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور برگزار می‌شود. هدف اصلی این مسابقات ایجاد انگیزه پژوهشی و تقویت مهارت‌های پرسشگری دانشجویان است.

وی افزود: دانشجویان از طریق این مسابقات می‌توانند توانایی‌های خود در نقد و تحلیل مسائل روز جامعه را تقویت کرده و با تمرین فن بیان و سخنوری، اعتماد به‌نفس و مهارت‌های ارتباطی خود را ارتقا دهند. این مسابقات نه تنها فضایی برای رقابت سالم علمی و فرهنگی فراهم می‌کند، بلکه زمینه‌ای برای توسعه فرهنگ گفت‌وگو و احترام به دیدگاه‌های مختلف در دانشگاه‌هاست.

فیروزی درباره نحوه برگزاری مسابقات گفت: مسابقات به‌صورت گروهی برگزار می‌شود و هر گروه شامل چهار دانشجو است. اعضای گروه موظف هستند درباره موضوعات مرتبط با مسائل و پدیده‌های روز جامعه تحقیق و آماده ارائه مواضع خود شوند. این فرآیند باعث می‌شود دانشجویان در کنار کسب مهارت‌های مناظره، با تحقیق علمی و جمع‌آوری مستندات نیز آشنا شوند.

وی ادامه داد: هر مناظره توسط سه داور از میان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ارزیابی می‌شود و این داوری براساس آیین‌نامه مشخص و فرم‌های امتیازدهی انجام می‌شود. مسابقه به شکل حذفی برگزار می‌شود و تیم‌ها مرحله به مرحله تا رسیدن به دو گروه نهایی رقابت می‌کنند. در نهایت گروه‌های برتر مجوز حضور در مرحله کشوری را دریافت خواهند کرد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی البرز با تأکید بر اهمیت این رقابت‌ها در پرورش نسلی خلاق و نقاد اظهار کرد: مسابقات مناظره دانشجویی فرصتی است برای دانشجویان تا ضمن مواجهه با موضوعات جدی و چالش‌برانگیز، یاد بگیرند چگونه دیدگاه خود را با استدلال منطقی مطرح کرده و از مباحثه سازنده بهره ببرند. این مهارت‌ها نه تنها در محیط دانشگاه بلکه در زندگی حرفه‌ای و اجتماعی آن‌ها نیز کاربرد خواهد داشت.

وی درباره نحوه ثبت‌نام توضیح داد: دانشجویان پس از تشکیل تیم چهار نفره، می‌توانند اعضای گروه خود را به‌صورت انفرادی در وبسایت studentcity.ir ثبت کنند و فرآیند ثبت‌نام را تکمیل کنند. این سامانه به‌صورت آنلاین امکان ثبت اطلاعات تیم، ارسال مدارک مورد نیاز و پیگیری مراحل مسابقه را فراهم کرده است.

فیروزی با یادآوری اینکه این مسابقات برای دهمین سال متوالی در استان البرز برگزار می‌شود، افزود: جهاددانشگاهی با برگزاری این رویداد فرهنگی، تلاش دارد محیطی پویا و انگیزشی برای دانشجویان فراهم کند که در آن توانمندی‌های علمی و مهارت‌های اجتماعی آن‌ها پرورش یابد. ثبت‌نام این دوره از مسابقات نشان‌دهنده استقبال روزافزون دانشجویان از فعالیت‌های علمی و فرهنگی است.

وی همچنین از علاقه‌مندان خواست برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های ۰۲۶۳۴۵۰۵۱۵۱ و ۰۹۳۸۸۱۲۴۰۲۸ تماس بگیرند و گفت: ما امیدواریم با استقبال گسترده دانشجویان، بتوانیم گروه‌های بیشتری را در مرحله استانی و در نهایت در سطح کشوری ببینیم که به رقابت سالم و مفید علمی می‌پردازند.

فیروزی در پایان تأکید کرد: مسابقات ملی مناظره یک تجربه آموزشی و فرهنگی است. تجربه‌ای که دانشجویان را برای مواجهه با چالش‌های فکری، اجتماعی و علمی آماده می‌کند و مهارت‌های لازم برای مشارکت فعال در جامعه را در آن‌ها تقویت می‌کند. ما امیدواریم این رویداد همچون سال‌های گذشته، بستری برای رشد و تعالی دانشجویان البرزی و ایرانی باشد.

انتهای پیام
captcha