کد خبر: 4295977
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۵

البرز باید در معادلات گردشگری کشور بدرخشد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: البرز با برخورداری از ظرفیت‌های غنی تاریخی و طبیعی باید در معادلات توسعه گردشگری ایران به عنوان استانی شاخص و تاثیرگذار بدرخشد.

سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی

به گزارش ایکنا از البرز، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، روز چهارشنبه اول مرداد در حاشیه بازدید میدانی خود از آثار تاریخی و فرهنگی استان البرز، با اشاره به اهمیت این استان در نقشه توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور، تأکید کرد: دولت خود را موظف می‌داند همواره در کنار مردم باشد و در حل مشکلات آن‌ها نقش فعال و اثرگذار داشته باشد.

وی البرز را استانی جوان، صنعتی و با پیشینه تاریخی بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: این استان با برخورداری از میراث غنی فرهنگی و طبیعی، سهمی مهم در توسعه گردشگری کشور دارد و باید بیش از پیش در برنامه‌های توسعه‌ای ملی جایگاه ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته شود.

صالحی‌امیری مجموعه‌های تاریخی شاخص استان از جمله کاروانسرای شاه‌عباسی، پل خاتون و قلعه صمصام را بسیار ارزشمند دانست و افزود: این آثار، بخش قابل توجهی از هویت تاریخی کشور را شکل می‌دهند و ضروری است مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی در البرز با رویکرد علمی و جدی دنبال شود تا ظرفیت‌های مغفول مانده آن‌ها کشف و معرفی شود.

وزیر میراث فرهنگی همچنین ظرفیت‌های طبیعی استان را نقطه قوت مهمی دانست و بیان کرد: البرز به دلیل همجواری با پایتخت، می‌تواند به عنوان یک مقصد گردشگری طبیعی و فرهنگی، بخشی از فشارهای جمعیتی و ترافیکی تهران را کاهش دهد. این فرصت بی‌نظیر باید با برنامه‌ریزی دقیق و توسعه زیرساخت‌ها به بهترین نحو بهره‌برداری شود.

این مسئول تاکید کرد: توسعه گردشگری در البرز نیازمند سرمایه‌گذاری جدی در حوزه زیرساخت‌هاست و دولت با طرح‌های مشوق و حمایت‌های ویژه، تلاش می‌کند شرایط را برای فعالان بخش گردشگری تسهیل کند.

صالحی‌امیری با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا گفت: هم‌اکنون بیش از دو هزار و 700 پروژه گردشگری با سرمایه‌گذاری بیش از ۸۷۰ هزار میلیارد تومان در حال پیشرفت است که البرز باید سهم مناسبی از این پروژه‌ها داشته باشد و با سرعت بیشتری به توسعه گردشگری در استان بپردازد.

وی تصریح کرد: دولت به منظور تسریع روند توسعه گردشگری، پنج مشوق ویژه را برای فعالان این حوزه در نظر گرفته است؛ از تأمین ۲۰۰ قلم کالای مورد نیاز هتل‌سازی گرفته تا ارائه تسهیلات مالی و صدور مجوز ساخت هتل‌های ترکیبی که همه این موارد در جهت جذب سرمایه‌گذاری و ارتقای کیفیت خدمات گردشگری است.

وزیر میراث فرهنگی با یادآوری حمایت ویژه رئیس‌جمهور از بخش گردشگری گفت: گردشگری به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت، مورد پیگیری مستمر قرار دارد و هدف‌گذاری شده است که در سال جاری، تعداد گردشگران خارجی ورودی به کشور به ۹ تا ۱۰ میلیون نفر برسد و در افق‌های آینده این رقم به ۱۵ میلیون نفر افزایش یابد.

وی به تأثیرات بحران‌های منطقه‌ای مانند جنگ تحمیلی اخیر اشاره کرد و گفت: اگرچه این وقایع موقتا توسعه گردشگری را متاثر کرده، اما با اراده قوی دولت، بازگشت به مسیر توسعه با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد. در این مسیر، اختیارات ویژه‌ای به استانداران داده شده تا بتوانند تصمیمات مؤثر و سریع‌تری برای رشد گردشگری استان‌ها اتخاذ کنند.

صالحی‌امیری همچنین درباره تبادل فرهنگی با دیگر کشورها گفت: ارسال آثار فرهنگی و تاریخی ایران به نمایشگاه‌های بین‌المللی، همواره با رعایت پروتکل‌های یونسکو و استانداردهای حفاظتی انجام می‌شود و استقبال گسترده‌ای که اخیراً در نمایشگاه پکن از آثار ایرانی شد، نشان‌دهنده علاقه جهانی به تمدن کهن ایران است.

این مسئول در پایان به تلاش‌های دولت برای حفظ معیشت مردم و تأمین کالاهای اساسی اشاره کرد و افزود: هدف ما این است که مردم کمترین دغدغه را در زندگی روزمره داشته باشند و با تقویت زیرساخت‌های گردشگری، نه تنها وضعیت اقتصادی استان‌ها بهبود یابد، بلکه چهره فرهنگی ایران بیش از پیش در عرصه جهانی معرفی شود.

انتهای پیام
captcha