کد خبر: 4284835
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۱

رسانه‌ها حلقه اتصال انتقال فرهنگ ایثار به عمق جامعه هستند

دبیر اجرایی کنگره ملی ۵۵۰۰ شهید استان البرز با تأکید بر لزوم نفوذ گفتمان شهدا به عمق جامعه، گفت: اگرچه گفتمان شهدا در میان مدیران و مسئولان استان جاری شده، اما رسالت اصلی رسانه‌ها این است که این پیام را به زندگی روزمره مردم برسانند و آن را به دغدغه‌ای عمومی تبدیل کنند.

شهادت
به گزارش ایکنا از البرز، داوود پاشایی، دبیر اجرایی کنگره ملی ۵۵۰۰ شهید استان البرز، روز دوشنبه، پنجم خردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به مسیر طی‌شده از ابتدای شکل‌گیری ستاد اجرایی کنگره تاکنون، اظهار کرد: در این مدت، تلاش کردیم هویت غالب فرهنگی و معنوی استان را با محوریت کنگره شهدا تثبیت کنیم. به لطف خدا و همت مردم، مسئولان و اصحاب رسانه، امروز گفتمان کنگره در بسیاری از سطوح مدیریتی استان جاری شده است اما باید بپذیریم هنوز به آن هدف نهایی نرسیده‌ایم.
 
وی با بیان اینکه گفتمان شهدا هنوز به کف جامعه نرسیده است، افزود: امروز در جلسات مسئولان استانی، تقریباً در همه محافل از شهدا و کنگره سخن به میان می‌آید، اما این برای ما کافی نیست. رسالت کنگره آن است که مردم در زندگی روزمره خود، با پیام شهدا مواجه شوند و آن را لمس کنند. تا زمانی که مردم درگیر این گفتمان نشوند، نمی‌توانیم ادعا کنیم که موفق شده‌ایم.
 
پاشایی بیان کرد: این همان نقطه‌ای است که نقش رسانه‌ها برجسته می‌شود. شما اصحاب رسانه باید به ما کمک کنید که این پیام از سطوح مدیریتی فراتر رود و به قلب مردم برسد. صرف انتشار خبرها و گزارش‌ها درباره جلسات مسئولان کافی نیست؛ باید راهی پیدا کنیم که محتواهای کنگره به دغدغه عمومی مردم تبدیل شود.
 
دبیر اجرایی کنگره ملی 5500 شهید البرز با تقدیر از استاندار البرز، گفت: نماینده عالی دولت در البرز با نگاهی ویژه، به تمام دستگاه‌های اجرایی استان ابلاغ کرده است که هیچ پروژه‌ای در سال جاری بدون پیوست شهدایی نباید اجرایی شود. این اقدام ارزشمند، الگویی است که می‌تواند در دیگر استان‌ها هم مورد توجه قرار گیرد.
 
پاشایی خاطرنشان کرد: وقتی می‌خواهیم یک پروژه عمرانی افتتاح کنیم یا حتی یک همایش برگزار شود، باید مشخص باشد که چه نسبتی با فرهنگ ایثار و شهادت دارد. این الزام، باعث پیوند معنوی پروژه‌های اجرایی با آرمان‌های انقلاب می‌شود.
 
این مسئول درباره اقدامات محتوایی کنگره نیز توضیح داد: پیش از آغاز هر نوع تولید هنری، ۱۰ سوژه محوری و ناب از دل دفاع مقدس استان استخراج کردیم. برای هر یک از این سوژه‌ها، مسیر تولید مشخص شده و در حال انجام است. پنج شهید شاخص استان، شهید حاج یدالله کلهر، شهید آقا مهدی شرع‌پسند، شهید حسین میررضی، شهید ولی‌الله فلاحی و شهید شعبان نصیری در کانون توجه شخصیت‌پردازی و تولید محتوا قرار گرفته‌اند.
 
پاشایی ادامه داد: موضوعاتی همچون «شهیدستان» مدرسه‌ای که ۱۹۰ دانش‌آموز آن به شهادت رسیدند، شهدای ترور، مادران و همسران شهدا و اخیرا شهید غلامرضا کیانپور، نیز به فهرست سوژه‌های اصلی اضافه شده‌اند. هر یک از این سوژه‌ها بار فرهنگی بالایی دارند و قابلیت تبدیل به آثار متنوع هنری، رسانه‌ای و مستند را دارا هستند.
 
وی اضافه کرد: اجلاسیه‌های شهرستانی، اقشاری و منطقه‌ای نیز موظف شده‌اند که سوژه‌های خاص خود را استخراج کرده و تولیدات مربوطه را ساماندهی کنند. این فرآیند در ۴۴ اجلاسیه استان در حال اجراست.
 
پاشایی در ادامه گفت: از میان پنج هزار و 500 شهید استان البرز، یک هزار و 200 پدر و مادر شهید هنوز در قید حیات هستند. طی دو ماه آینده، رزمایش گسترده‌ای برای سرکشی و تجلیل از این والدین برگزار می‌شود و از همه آن‌ها به صورت یکسان، با اهدای هدایا تقدیر خواهد شد.
 
وی اعلام کرد: این تجلیل، نه‌تنها ادای دین ما به خانواده‌های شهداست، بلکه فرصتی است تا ارزش‌های ایثار و مقاومت، دوباره در جامعه زنده شود.
 

اجلاسیه نهایی؛ ۱۷ مهر ۱۴۰۴

 
دبیر اجرایی کنگره شهدا، زمان برگزاری اجلاسیه نهایی را پنج‌شنبه ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴ اعلام کرد و گفت: این تاریخ به‌عنوان نقطه اوج فعالیت‌های کنگره تعیین شده و همه برنامه‌ریزی‌ها بر مبنای آن انجام می‌شود.
 
وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ ایثار، گفت: مقرر شده از این پس، نشست خبری کنگره به صورت ماهانه برگزار و در هر نشست، از سه رسانه برتر که بیشترین حجم محتوا را در زمینه کنگره تولید کرده‌اند، تقدیر شود.
 
پاشایی تاکید کرد: تجلیل نهایی را خود شهدا انجام می‌دهند، اما ما نیز وظیفه داریم قدردان رسانه‌هایی باشیم که در این مسیر، خالصانه فعالیت می‌کنند. این رقابت رسانه‌ای، مبارکی است که می‌تواند به تقویت جریان فرهنگی کمک کند.
 
این مسئول همچنین از ثبت کامل اسناد و مدارک شهدا در سامانه کشوری دفاع مقدس خبر داد و گفت: وصیت‌نامه‌ها، نامه‌ها، دل‌نوشته‌ها و هرگونه سندی که از شهدا باقی مانده، در «گنجینه شهدای کنگره» ذخیره شده است. البته برخی پرونده‌ها به دلیل حضور نداشتن خانواده‌ها در استان، ناقص مانده‌اند، اما اسناد همه شهدایی که خانواده‌هایشان در البرز حضور دارند، کامل و ثبت شده است.
 
پاشایی در پایان با دعوت از اصحاب رسانه برای بازدید از این گنجینه گفت: یقین دارم اگر شما از این گنجینه بازدید کنید، بهتر می‌توانید عظمت کار انجام‌شده را درک و به جامعه منتقل کنید.
انتهای پیام
captcha