کد خبر: 4281839
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۹

فعالیت‌های قرآنی نباید به مناسبت‌ها محدود شود

رئیس بسیج دانشجویی استان البرز گفت: فعالیت‌های قرآنی نباید صرفاً به مناسبت‌ها محدود بماند؛ ما نیازمند جریانی مستمر، عمیق و محتوامحور در دانشگاه‌ها هستیم تا نسل جوان با حقیقت قرآن زندگی کند.

قرآن کریم
به گزارش ایکنا از البرز، مصطفی ترابی، رئیس بسیج دانشجویی استان البرز در حاشیه برگزاری اختتامیه دومین جشنواره سراسری قرآن و عترت حیات و افتتاحیه سلسله جلسات محافل قرآنی محتوامحور(عین الحیات) که در مسجد  دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه قرآن در ارتقای بینش فرهنگی و هویتی نسل جوان، اظهار کرد: مسابقات قرآنی حیات به عنوان یک طرح ملی، با هدف ترویج معارف قرآنی، کشف استعدادهای دانشجویی و تقویت پیوند جوانان با قرآن کریم، در سه سطح دانشگاهی، استانی و کشوری طراحی شده است. امروز شاهد برگزاری مراسم اختتامیه مرحله استانی این مسابقات در استان البرز هستیم.
 
وی با بیان اینکه این مسابقات در دو بخش اصلی برگزار شد، توضیح داد: بخش نخست به مسابقات شفاهی شامل قرائت، ترتیل و حفظ قرآن اختصاص داشت، و در بخش دوم، شرکت‌کنندگان در آزمون‌های کتبی مرتبط با مفاهیم و ترجمه آیات شرکت کردند. خوشبختانه استقبال خوبی از سوی دانشجویان صورت گرفت که این مسئله نشان‌دهنده توجه روزافزون جوانان به مفاهیم دینی است.
 
ترابی با بیان اینکه منتخبان این مرحله، پس از ارزیابی داوران، به مرحله کشوری اعزام خواهند شد، گفت: در حاشیه این مراسم، نخستین محفل قرآنی محتوامحور (عین الحیات) سال تحصیلی جاری را نیز برگزار کردیم. این محفل تنها به قرائت محدود نشد، بلکه با محوریت اعجاز علمی قرآن و تحلیل‌های مستند با حضور اساتید و صاحب‌نظران، فضایی اندیشه‌ورز و آموزشی برای دانشجویان فراهم شد.
 
وی ادامه داد: تلاش ما بر این است که محافل قرآنی از فضای صرفاً آیینی و مناسبتی خارج و به بستری دائمی برای گفت‌وگوی علمی پیرامون مفاهیم قرآن تبدیل شود. دانشگاه باید محل پیوند عقلانیت، معنویت و هویت دینی باشد و محافل محتوامحور می‌تواند این نقش را به خوبی ایفا کند.
 
ترابی با اشاره به تقویم فعالیت‌های قرآنی تا پایان سال تحصیلی جاری گفت: با وجود زمان محدود باقیمانده تا پایان سال تحصیلی جاری، چندین برنامه در دست اجراست که به مرور اعلام خواهد شد. اما مهم‌تر آنکه از آغاز سال تحصیلی آینده، برنامه‌ریزی جامعی صورت گرفته تا سلسله محافل قرآنی، نشست‌های تخصصی با موضوع سبک زندگی قرآنی، کارگاه‌های تدبر در قرآن و دوره‌های تربیت قاری و حافظ در سطح دانشگاه‌ها به طور منسجم و هدفمند پیگیری شود.
 
وی تأکید کرد: بسیج دانشجویی با نگاه تمدنی به نقش قرآن در جامعه، به دنبال آن است که دانشجویان نه‌تنها با مهارت‌های تلاوت و فهم قرآن آشنا شوند، بلکه در زندگی فردی و اجتماعی خود نیز به قرآن به عنوان راهنما و منبع الهام نگاه کنند.
 
این مسئول در پایان با تأکید بر اینکه گسترش گفتمان قرآنی در دانشگاه‌ها یکی از راهبردهای فرهنگی اصلی بسیج دانشجویی است، گفت: در شرایط امروز جامعه، که با هجمه‌های فکری و فرهنگی متعددی مواجه هستیم، رجوع به قرآن و نهادینه‌سازی فرهنگ قرآنی در بین نخبگان جوان می‌تواند نقش موثری در تقویت هویت دینی، ارتقای امنیت روانی و بازسازی معنوی نسل آینده کشور داشته باشد.
 
 
انتهای پیام
captcha