کد خبر: 4281833
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰

حفظ قرآن مقدمه‌ای برای درک عمیق‌تر آموزه‌های الهی است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های البرز گفت: حفظ قرآن هرچند گام اول در ارتباط با این کتاب آسمانی است، اما تدبر در آیات قرآن باید در اولویت قرار گیرد.

حجت‌الاسلام امیر ابراهیم‌زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های البرز
به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام امیر ابراهیم‌زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های البرز در حاشیه برگزاری اختتامیه دومین جشنواره سراسری قرآن و عترت حیات و افتتاحیه سلسله جلسات محافل قرآنی محتوامحور(عین الحیات) که در مسجد  دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، برگزار شد، اظهارکرد: در سال‌های اخیر بسیج دانشجویی در سطح کشور، نقش ویژه‌ای ترویج فعالیت‌های قرآنی داشته است. این حرکت‌ها با رویکرد محتوا محور و تأکید بر تدبر در آیات قرآن کریم انجام می‌شود. جوانان با شرکت در کرسی‌های قرآنی، تلاوت‌های زیبا و شنیدن تفسیر آیات قرآن، به معنای واقعی با قرآن آشنا می‌شوند.
 
وی افزود: در این برنامه‌ها، آیات منتخب قرآن کریم به‌طور تخصصی تفسیر و تلاش می‌شود تا جوانان با قرآن و مفاهیم عمیق آن در ارتباط مستقیم قرار بگیرند.
 
ابراهیم‌زاده در ادامه بر اهمیت تدبر در قرآن تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت تدبر در قرآن کریم تأکید کرده‌اند. ایشان فرمودند: «حفظ، مقدمه تدبر در آیات قرآن است.» متأسفانه بعضی از افراد گمان می‌کنند که حفظ قرآن کریم به‌تنهایی کافی است و دیگر نیازی به تدبر و تفکر در آن نیست. در حالی که حفظ قرآن به‌عنوان مقدمه‌ای برای انس بیشتر با این کتاب آسمانی است و باید در کنار آن، به تدبر در آیات قرآن نیز پرداخته شود.
 
وی افزود: ما باید از جوانان بخواهیم که نه تنها قرآن را حفظ کنند، بلکه در معانی و پیام‌های آن نیز اندیشیده و از آن به‌عنوان یک راهنمای زندگی استفاده کنند.
 

لزوم بسترسازی برای فعالیت‌های قرآنی در مدارس و دانشگاه‌ها

 
این مسئول در ادامه با اشاره به ضرورت بسترسازی مناسب برای فعالیت‌های قرآنی در مدارس و دانشگاه‌ها، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در این زمینه انجام شود، ایجاد فضاهای معنوی در دانشگاه‌ها و مدارس است. به‌عنوان مثال، در حرم مطهر امام رضا (ع)، حتی کسانی که به نماز و عبادات اهتمام چندانی ندارند، قرآن یا مفاتیح به دست دارند و در فضایی معنوی مشغول به عبادت و زیارت هستند.
 
ابراهیم‌زاده بیان کرد: ما باید چنین فضایی را در دانشگاه‌ها و مدارس ایجاد کنیم تا جوانان بتوانند در این محیط‌ها رشد کنند و به معارف دینی نزدیک شوند. این فضا باید به‌گونه‌ای باشد که همه جوانان، حتی آنهایی که به طور مستقیم درگیر فعالیت‌های دینی نیستند با قرآن و آموزه‌های دینی در ارتباط قرار بگیرند.
 
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های البرز همچنین بر ضرورت ایجاد ارتباط صمیمانه و مؤثر با جوانان تأکید کرد و گفت: فاصله‌ای که میان جوانان و اساتید معارف، روحانیت و مسئولین دینی وجود دارد باید از بین برود. برای انتقال معارف دینی به جوانان، باید با زبان ساده، صمیمی و مهربان به آن‌ها نزدیک شویم. بسیاری از جوانان امروز با روش‌های سنتی مانند منبر و پای منبر رفتن ارتباط برقرار نمی‌کنند، بنابراین باید از ابزارهای نوین و زبان‌های جدید برای انتقال مفاهیم دینی استفاده کنیم.
 
وی افزود: در دنیای امروز، فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال به یکی از ابزارهای اصلی برای ارتباط با جوانان تبدیل شده‌اند. ما باید از این ابزارها به‌طور مؤثر برای ترویج معارف دینی استفاده کنیم و با زبان و ادبیات خود جوانان، مفاهیم قرآن و آموزه‌های دینی را به آنها منتقل کنیم.
 
ابراهیم‌زاده در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به موفقیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در برگزاری دروس معارف اسلامی، گفت: در ترم گذشته، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با برگزاری ۸۰۰ واحد درسی در زمینه‌های مختلف معارف اسلامی نظیر تاریخ انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی، تفسیر قرآن و نهج البلاغه، گام‌های بلندی در این راستا برداشته است. در مجموع، بیش از ۳۲ هزار نفر از دانشجویان این دانشگاه در این کلاس‌ها شرکت کردند.
 
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های البرز بر لزوم تلاش بیشتر در راستای ترویج معارف دینی و قرآنی تأکید کرد و گفت: اگرچه در حال حاضر در زمینه فعالیت‌های قرآنی و دینی در دانشگاه‌ها و مدارس کشور گام‌های بزرگی برداشته شده است، اما این تلاش‌ها کافی نیست. دشمنان انقلاب اسلامی شبانه‌روز در حال ترویج فرهنگ بیگانه و سست کردن پیوند جوانان با ارزش‌های دینی هستند و ما باید با تلاشی مضاعف در این عرصه حضور داشته باشیم.
 
وی در پایان گفت: مسئولین باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌های دقیق و مؤثری انجام دهند و ما نیز به‌عنوان فعالان فرهنگی در دانشگاه‌ها و مدارس، باید با استفاده از ابزارهای نوین و روش‌های جذاب، برنامه‌های قرآنی و دینی را برای جوانان فراهم کنیم. همانطور که حضرت علی (ع) فرمود: «جوانان امروز را با ادبیات بیست سال گذشته تربیت نکنید؛ بلکه باید با زبان و ادبیات خودشان این تربیت را انجام دهید.

 

انتهای پیام
captcha