حجتالاسلام والمسلمین
مهدی دربانی، امام جمعه شهرستان چهارباغ، دوازدهم اردیبهشت ماه در
خطبههای نماز جمعه اظهار کرد: شرکت در نماز جمعه فقط یک حضور فیزیکی نیست، بلکه تجلی یک انتخاب آگاهانه برای قرار گرفتن در مسیر حق و فضیلت است. هر گامی به سوی نماز جمعه، قدمی به سمت آگاهی، اصلاح فردی و تعالی اجتماعی است.
وی با تبیین چالشهای درک واقعیتهای تلخ اجتماعی از منظر دینی گفت: گاهی در فضای اجتماعی با تضادهایی مواجه میشویم؛ مدیری متعهد و مؤمن با فشار و مانع روبروست در حالیکه فردی بیتوجه به ارزشهای اخلاقی در حال پیشرفت است. این تضاد، اگر با نگاه صرفاً مادی تحلیل شود، به پوچگرایی میانجامد. اما از نگاه معرفتی، دنیا عرصه امتحان و رشد است؛ نظمی بزرگ در دل بینظمیهای ظاهری.
این مسئول با استناد به آیات قرآن، هدف خلقت انسان را «احسن عملاً» معرفی کرد و افزود: خداوند انسان را نیافرید تا در راحتی مطلق زیست کند، بلکه عرصه دنیا میدانی برای بروز توانمندیهای درونی و سلوک به سوی کمال است. رنج، یک الزام تربیتی است؛ انسانهایی که در مسیر تعالی گام برمیدارند، همواره با آزمونهایی سخت مواجهاند. حتی پیامبران و اولیاء الهی بدون عبور از موانع به قلههای معنویت نرسیدند.
امامجمعه چهارباغ با اشاره به جایگاه متعالی معلم و در سالروز شهادت استاد مطهری، نقشآفرینی بیبدیل ایشان را ستود و تصریح کرد: شهید مطهری، معلم فکری و عقیدتی انقلاب اسلامی بود؛ شخصیتی که با تکیه بر خرد دینی و آزاداندیشی مسئولانه، در برابر موج شبهات ایستاد و با نگارش دهها کتاب در حوزه دین، فلسفه، زن، عاشورا و حکومت اسلامی، زیرساختهای فکری نظام اسلامی را تحکیم بخشید.
وی ادامه داد: شهید مطهری نهتنها یک نویسنده برجسته، بلکه معلمی بود که اندیشهورزی را در چارچوب عقلانیت و التزام به دین میآموخت. آثار ماندگار او، همچون «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، «نظام حقوق زن در اسلام»، «خدمات متقابل اسلام و ایران» و «حماسه حسینی»، امروز نیز مرجع پاسخگویی به مسائل فکری و شبهات اجتماعی هستند. مطهری، در دوران پیش از انقلاب، نهتنها روشنگر افکار، بلکه طلایهدار جهاد تبیین بود.
دربانی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از کمتوجهی به جایگاه معلمان در سیاستگذاریهای کشور، خاطرنشان کرد: اگر معلمان مسئولیت انبیاء را بر عهده دارند چنانکه امام خمینی(ره) فرمود، پس چرا در اولویت حمایتهای اجرایی قرار نمیگیرند؟ تا چه زمانی باید شاهد کمتوجهی به معیشت، منزلت و شأن فرهنگی معلمان باشیم؟ آیا دولتها برنامهای عملیاتی برای تحقق کرامت معلم دارند یا تنها در مناسبتها شعار میدهند؟
امامجمعه چهارباغ در ادامه با اشاره به جایگاه والای حضرت احمدبنموسی شاهچراغ(ع)، گفت: این بزرگوار با آنکه در میان مردم شیراز از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار بود، پس از شهادت پدر، ولایتپذیری خود را با صراحت اعلام کرد و خود را تابع امام رضا(ع) معرفی نمود. این اقدام، گام مهمی در جلوگیری از انحراف در میان پیروان اهلبیت بود. مقام معظم رهبری نیز مضجع مطهر ایشان را سومین حرم اهلبیت(ع) در ایران نامیدهاند.
وی همچنین به بحران آبی در شهرستان اشاره کرد و گفت: تابستان امسال نیز شهرستان چهارباغ با تنش آبی روبهرو خواهد بود. ضمن قدردانی از تلاشهای مسئولان، باید با جدیت بیشتری مانع استفادههای غیرمجاز از منابع آب شد. بخشی از مشکل کمآبی ناشی از عدم رعایت عدالت در توزیع یا سوءاستفاده سودجویان است. مردم نیز با مصرف بهینه میتوانند در کاهش تنشهای آبی نقشی حیاتی ایفا کنند.
دربانی در پایان به طرح «ولیمه مهربانی» اشاره کرد و گفت: هزینههایی که پیشتر صرف مراسم تشریفاتی ولیمه میشد، اکنون میتواند صرف کمک به نیازمندان شود. بهزیستی در این زمینه آمادگی دریافت بخشی از هزینه حجاج را برای کمکرسانی به اقشار کمبرخوردار دارد. همچنین، تخصیص هزینه اطعام در مراسم ترحیم به امور خیر، سنتی نیکوست که ریشه در فرهنگ دینی دارد و باید ترویج یابد.
انتهای پیام