به گزارش ایکنا از البرز، چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با مشارکت بیش از یک هزار و 100 رساله و پایاننامه دانشجویی از 72 دانشگاه معتبر کشور، امروز،24 بهمنماه در اتاق بازرگانی استان البرز با حضور شخصیتهای برجسته علمی، دانشگاهی و صنعتی کشور برگزار شد.
احمدرضا فیروزی، دبیر جشنواره ملی امیرکبیر، در این مراسم با اشاره به مأموریت محوری این جشنواره برای ایجاد ارتباط مؤثر و پایدار میان دانشگاه و صنعت، گفت: جشنواره امیرکبیر در تلاش است تا با شناسایی و ترویج آثار برتر پژوهشی، گامی مؤثر در زمینه ارتباطات دانشگاهی و صنعتی بردارد.
وی افزود: این جشنواره، که با مشارکت جهاد دانشگاهی البرز، اتاق بازرگانی استان البرز و بنیاد نخبگان البرز برگزار میشود، به عنوان پل ارتباطی میان دانشگاهها و بخشهای مختلف صنعت، نقش مهمی در تحقق اقتصاد دانشبنیان ایفا میکند.
فیروزی در ادامه به روند برنامهریزی و برگزاری جشنواره از ابتدا تا اختتامیه اشاره کرد و گفت: جلسات شورای سیاستگذاری جشنواره از تابستان امسال آغاز شد. برای دریافت آثار از شرکتکنندگان، سامانهای اختصاصی طراحی شد که تمامی مراحل ثبتنام و ارسال آثار از طریق آن انجام گرفت. در این راستا، کمیتههای علمی، اجرایی، اطلاعرسانی و داوری با تشکیل جلسات متعدد به شکلگیری این رویداد کمک کردند.
وی افزود: کمیته اطلاعرسانی جشنواره با بیش از 10 هزار دانشگاه، سازمان، نهاد و واحد صنعتی در سراسر کشور مکاتبه و دعوتنامههای مربوطه را ارسال کرد. این اقدام گسترده باعث شد که آثار متنوع و قابل توجهی به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.
دبیر چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر در خصوص گروههای علمی قابل مشارکت در این جشنواره توضیح داد: امکان مشارکت در هفت گروه علمی مختلف فراهم بود. این گروهها شامل علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم پزشکی، دامپزشکی و علوم دامی، و هنر و معماری بودند. امسال، بیشترین مشارکت در حوزه فنی و مهندسی ثبت شد که نشاندهنده توجه ویژه دانشگاهها به مسائل فنی و نوآوریهای مهندسی است.
فیروزی اظهارکرد: گرچه در سالهای گذشته حوزه علوم انسانی مشارکت کمتری داشت، اما امسال این حوزه با استقبال چشمگیری روبهرو و آثار بسیاری از این گروه به دبیرخانه ارسال شد.
این مسئول به شرایط و معیارهای تعیینشده برای پذیرش آثار در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: شرط اصلی شرکت در این جشنواره، دفاع از اثر بین تاریخ یکم مهرماه 1400 تا 30 مهر امسال بود. علاوه بر این، آثار باید به گونهای تدوین شده باشند که پاسخگوی یک نیاز علمی، صنعتی یا اجتماعی باشند و در پاسخ به تقاضای کارفرمایان و نهادهای صنعتی و اجتماعی تهیه شده باشند.
فیروزی با اشاره به گستردگی مشارکت دانشگاهها در جشنواره امسال گفت: در مجموع، 900 اثر از طرف سازمانها و دانشگاهها به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و 221 نفر نیز آثار خود را به صورت مستقیم از طریق سامانه جشنواره بارگذاری کردند. در مجموع، 72 دانشگاه از سراسر کشور در این رویداد علمی مشارکت داشتند.
وی با بیان اینکه دانشگاههای برجسته کشور در این جشنواره حضوری فعال داشتند، افزود: از جمله دانشگاههای پیشتاز میتوان به دانشگاه تهران با 19 اثر، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه خوارزمی با 12 اثر، و همچنین دانشگاههای سیستان و بلوچستان، علم و صنعت، ارومیه، رازی و علامه طباطبایی اشاره کرد.
دبیر جشنواره ملی امیرکبیر همچنین به مشارکت استانها در جشنواره اشاره کرد و گفت: استانهای تهران، البرز و سیستان و بلوچستان به ترتیب بیشترین مشارکت را در جشنواره امسال داشتند. این امر نشاندهنده توجه و علاقهمندی گسترده جامعه دانشگاهی و پژوهشی به این رویداد است.
انتهای پیام