کد خبر: 4259684
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳

آغاز پویش «نهالکاری» به یاد پدران آسمانی در البرز

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز از آغاز پویش نهال‌کاری به‌مناسبت گرامیداشت سالروز ولادت حضرت علی(ع) و به یاد پدران آسمانی خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت گسترده مردم استان آغاز شده است.

پویش «نهالکاری»

به گزارش ایکنا از البرز، پویش نهال‌کاری به‌مناسبت گرامیداشت سالروز ولادت حضرت علی(ع) و به یاد پدران آسمانی از صبح دوشنبه، 24 دی‌ماه، با مشارکت گسترده مردم استان آغاز شده است.

اصغر بیات، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، در جریان این پویش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اجرای این پویش، یک هزار و ۵۰۰ اصله نهال از گونه‌های مختلف از جمله زبان گنجشک، توت، افرا، بادام و انار برای کاشت در مناطق مختلف استان آماده‌سازی شده است. این نهال‌ها به مناطق مناسب از جمله پارک‌ها، اراضی جنگلی و نقاط نیازمند جنگل‌کاری منتقل خواهند شد.

وی افزود: علاوه بر نهال‌های مذکور، یک هزار و ۵۰۰ نهال دیگر نیز برای توزیع میان مردم استان درنظر گرفته شده است. هدف این است که افراد با کاشت درختان در حیاط خانه‌ها یا در محله‌های خود، در بهبود وضعیت محیط‌ زیست مشارکت کنند و گام کوچکی در راستای کاهش آلودگی هوا و تقویت فضای سبز بردارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز تأکید کرد: این پویش تنها یک اقدام نمادین نیست بلکه گامی اساسی در راستای حفظ منابع طبیعی و مقابله با معضلات زیست‌محیطی همچون فرسایش خاک، گرد و غبار و تغییرات اقلیمی به‌شمار می‌رود. 

وی بیان کرد: امسال با همکاری و مشارکت مردم، سطح جنگل‌کاری در استان البرز به بیش از دو هزار هکتار افزایش خواهد یافت. این افزایش سطح جنگل‌ها می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی در کاهش آلودگی و حفاظت از منابع آب و خاک در استان داشته باشد.

بیات در ادامه به لزوم توجه به کانون‌های گرد و غبار و تأثیر درختان در مدیریت این کانون‌ها اشاره کرد و گفت: کاشت درختان و نهال‌ها در مناطق مختلف استان، به‌ویژه در نواحی حساس که مستعد تشکیل کانون‌های گرد و غبار هستند، تأثیر مستقیم و مؤثری در کاهش این پدیده خواهد داشت. برنامه‌ریزی‌ها و مطالعات دقیقی در این زمینه انجام شده تا اقدامات مؤثری به‌ویژه در این بخش صورت گیرد.

این مسئول درباره اهمیت درختان در مقابله با تغییرات اقلیمی توضیح داد: درختان علاوه بر نقش حیاتی در حفظ تنوع زیستی، با جذب دی‌اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه‌ای، به کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی کمک می‌کنند. این امر به‌ویژه در مناطق شهری که آلودگی هوا یکی از دغدغه‌های اصلی است، اهمیت ویژه‌ای دارد.

بیات در ادامه به اجرای طرح ملی «یک میلیارد نهال» اشاره کرد و گفت: این طرح ملی هدف دارد که در طی چهار سال آینده، یک میلیارد نهال در سراسر کشور کاشته شود. سهم استان البرز در این طرح، چهار میلیون درخت است که با همکاری مردم و سازمان‌های مختلف، این هدف به تحقق خواهد پیوست.

وی بیان کرد: در کنار این پویش‌ها، آموزش‌های زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ کاشت درخت و نگهداری از منابع طبیعی به‌طور مستمر در دستور کار این اداره‌کل قرار دارد. ما تلاش می‌کنیم تا مردم استان را از مزایای جنگل‌کاری و نگهداری از درختان آگاه کنیم و از آنان بخواهیم که در حفظ محیط‌ زیست نقش فعال‌تری ایفا کنند.

انتهای پیام
captcha