به گزارش ایکنا از البرز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی البرز، شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد: پویش ملی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از روز شنبه 17 آذر ماه در استان البرز آغاز شده وهدف این پویش، ارتقای سطح آگاهی خانوادهها درباره انتخاب روغنهای سالم و تاثیر آنها بر سلامت عمومی است.
وی افزود: در رژیم غذایی مطلوب ایرانی، پیشبینی میشود که حدود 26 درصد انرژی روزانه از چربیها و روغنها تأمین شود که معادل 40 گرم روغن یا 360 کیلوکالری است.
صیادی بر اهمیت توجه به نوع روغن مصرفی تأکید کرد و هشدار داد: استفاده بیش از حد از روغنهای جامد و حیوانی میتواند خطرات جدی برای سلامت، از جمله بیماریهای قلبی و عروقی به دنبال داشته باشد. وی پیشنهاد کرد که برای پخت و پز از روغنهای کانولا، مخلوط و زیتون استفاده شود.
این مسئول همچنین با اشاره به اینکه مصرف غذاهای سرخکرده باید محدود شود، توصیه کرد که در صورت لزوم از روغنهای مخصوص سرخکردنی استفاده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان کرد: برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، بهتر است خانوادهها روغنهایی مانند کانولا، مخلوط، زیتون و کنجد را در برنامه غذایی خود بگنجانند و تنها به روغنهای ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.
صیادی در پایان گفت: اسید چرب ترانس یکی از مضرترین نوع چربیها برای بدن است که میتواند موجب انسداد شریانها و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شود. سالانه بیش از 278 هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف این نوع چربیها جان خود را از دست میدهند.
انتهای پیام