کد خبر: 4252280
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۷

چالش‌های تأمین غذای آینده ایران و ضرورت بهره‌گیری از دانش و فناوری

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز بر لزوم تقویت فعالیت‌های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان به‌منظور تأمین غذای پایدار در آینده تأکید کرد.

حجت الاسلام حسین قبادی مسئول نمایندگی ولی فقیه در جهادکشاورزی البرز

حجت‌الاسلام حسین قبادی، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز در گفت‌وگو با ایکنا از البرز، با اشاره به نقش مهم پژوهشگران و متخصصان در حوزه کشاورزی، بیان کرد: پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی در این زمینه به‌طور مستمر در حال انتقال به بخش‌های مختلف کشور است تا صنعت کشاورزی کشور با بهره‌گیری از دانش روز، ارتقا یابد.

وی افزود: در حال حاضر ایران در زمینه تولید محصولات کشاورزی وضعیت قابل‌توجهی دارد. این کشور هر ساله ۸۴ میلیون تن محصولات زراعی از ۱۲.۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی، ۲۳ میلیون تن محصولات باغی از سه میلیون هکتار زمین باغی، ۱۵.۵ میلیون تن محصولات دامی و یک میلیون تن محصولات شیلاتی تولید می‌کند. مجموع این تولیدات کشاورزی کشور به حدود ۱۲۵ میلیون تن می‌رسد.

قبادی با اشاره به خودکفایی ۷۸ درصدی ایران در تولید محصولات کشاورزی، گفت: به رغم این دستاوردها، بخش کشاورزی کشور همچنان با چالش‌های بزرگی مواجه است. یکی از این چالش‌ها کمبود منابع غذایی است که در سطح داخلی و جهانی تأمین غذای جمعیت در حال رشد، به یک مشکل اساسی تبدیل خواهد شد.

وی پیش‌بینی کرد که جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ به حدود ۱۰۳ میلیون نفر خواهد رسید و برای تأمین نیازهای غذایی این جمعیت، باید ۱۸۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید شود.

این مسئول در ادامه با اشاره به مشکلات جهانی در زمینه تأمین مواد غذایی، افزود: در آینده، تأمین غذا به یکی از بزرگترین مشکلات جهانی تبدیل خواهد شد و کشورهای مختلف به‌راحتی قادر به صادرات محصولات کشاورزی نخواهند بود. ایران نیز با تهدیداتی روبرو است و تنها ۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور قابلیت کشت آبی دارد.

وی تأکید کرد: در شرایط کنونی، تولید محصولات کشاورزی در ایران نه‌تنها افزایش نمی‌یابد، بلکه به‌مرور زمان با کاهش و محدودیت‌های جدی روبرو است. به همین دلیل، برای تأمین غذای کشور در آینده و رسیدن به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید کشاورزی، نیاز به یک برنامه جامع و راهبردی داریم.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز بر ضرورت بهره‌برداری از فناوری‌های نوین و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در جهت افزایش بهره‌وری و راندمان کشاورزی تأکید کرد. وی افزود: دستیابی به کشاورزی پایدار و مقاوم، نیازمند تلاش‌های مستمر و همگانی است تا کشور بتواند از چالش‌های آینده عبور کند.

قبادی همچنین به مزیت‌های طبیعی ایران اشاره کرد و گفت: کشورمان با دارا بودن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان و امکان بهره‌برداری از ۴ اقلیم در طول سال، ظرفیت‌های زیادی برای توسعه کشاورزی پایدار دارد.

وی در پایان گفت: ایران دارای بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی است که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ گونه به‌طور خاص در کشور ما رشد می‌کند. برای ارتقای شرایط کشاورزی و تأمین امنیت غذایی در کشور، باید به سمت کشاورزی پایدار و استفاده بهینه از این منابع طبیعی حرکت کنیم. این مهم تنها با همکاری و تلاش محققان، متخصصان و به‌ویژه استان البرز به‌عنوان یکی از مراکز اصلی کشاورزی کشور قابل‌تحقق است.

انتهای پیام
captcha