حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق ابوترابی، مدیرکل آموزشهای تخصصی و مسئول دبیرخانه ستاد فرهنگی خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی صبح روز چهارشنبه، هفتم آذرماه در آئین افتتاحیه رویداد فرزندان تحولآفرین و امید آینده که در اردوگاه امام علی (ع) برگزار شد، گفت: جمعیت و فرزندآوری مسئلهای است که در حال حاضر بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا با آن درگیر هستند.
وی بیان کرد: همه این کشورها برای افزایش جمعیت قوانین و سیاستهایی را وضع کرده و مشوقها و مزایایی را در نظر گرفتهاند اما اکثرا اعتراف میکنند که بسیاری از این سیاستها چندان تاثیرگذار نبودهاند.
این مسئول با تاکید بر اینکه بیشتر فعالان جمعیتی دنیا به این نتیجه رسیدهاند که بهترین کار در این حوزه، اقدامات فرهنگی و بازکردن گرههای ذهنی خانوادهها و تبیین این مسئله است، گفت: کمپین «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در برههای به عنوان موفقترین کمپین شناخته شد که ایران پیشتاز آن بود.
ابوترابی عنوان کرد: این موفقیت حاصل اقدامات فرهنگی بود اما این امر صرفا کار روی یک شعار خاص نبود، بلکه تغییر برخی سبکهای زندگی اصیل ایرانی- اسلامی نیز به این مسئله کمک کرد.
مدیرکل آموزشهای تخصصی و مسئول دبیرخانه ستاد فرهنگی خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه شاید همین تغییر سبک زندگی مانع رشد جمعیت کشور شده و بیشترین آسیبها را وارد میکنند، افزود: تجردگرایی و عدم ازدواج یکی از مواردی است که به مسئله کاهش جمعیت دامن میزند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از آسیبهای این حوزه رفاهطلبی است، یعنی خانوادهها با هر شرایط مالی از سادهزیستی دور و دچار رفاهطلبی افراطی شدهاند و وقتی خانواده اصیل ایرانی- اسلامی چنین ملاکی دارد با ازدواج و فرزندآوری در تعارض قرار میگیرد.
ابوترابی اظهار کرد: ما منکر تاثیرگذاری نقش زنان در جامعه نیستیم اما نقش اجتماعی مادر بیشتر میتواند به حل مسئله کمک کند. ما اساس کار را فعالیتهای فرهنگی و بازکردن گرههای ذهنی مردم قرار دادهایم. خانوادهها باید دریابند که کاهش فرزندآوری و به تبع آن کاهش جمعیت چه بلایی بر سر کشور و به تبع خانوادهها میآورد.
وی در ادامه سقط جنین را یکی از مسائل جدی کشور در حوزه جمعیت خواند و با تاکید بر ضرورت تبیین عواقب و آسیبهای سقط جنین برای مادران عنوان کرد: براساس آمار در خوشبینانهترین حالت، در هر دقیقه یک سقط در کشور اتفاق میفتد اما آمار وزارت بهداشت بالاتر است.
مدیرکل آموزشهای تخصصی و مسئول دبیرخانه ستاد فرهنگی خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تبیین بحث حرام بودن سقط جنین تصریح کرد: در دهه های ۵۰ و ۶۰ هر مادر میانگین هفت فرزند داشت اما اکنون این آمار به کمتر از دو فرزند رسیده است لذا اگر فکری به حال مسئله جمعیت کشور نکنیم، به زودی با آسیبهای جدی مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام