امام(ره) در فلسفه صاحب اندیشه و نظر بودند
کد خبر: 4145646
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۸

امام(ره) در فلسفه صاحب اندیشه و نظر بودند

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با اشاره به اینکه امام(ره) در فلسفه نیز صاحب اندیشه و نظر بودند و در عرفان نظری و علمی، شخصیتی فراتر از سایر عارفان داشتند، گفت: ایشان نسبت به معارف و فقه الهی، آگاهی و اطلاع کامل داشتند و از بینشی عمیق و گسترده برخوردار بودند.

آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان

به گزارش ایکنا از گیلان، آیت‌الله رسول فلاحتی، نماینده ولی‌فقیه در گیلان امروز، 13 خردادماه در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره) که در بیمارستان الزهرا(س) رشت برگزار شد، با اشاره به ضرورت افزایش شناخت‌‌ها نسبت به شخصیت بزرگ امام(ره) و تأثیرات کار عظیم ایشان برای بشریت و جوامع اسلامی اظهار کرد: کاری که امام(ره) انجام دادند بعد از انبیاء و اهل‌بیت عصمت و طهارت در تاریخ بشر وجود نداشته است.

وی با اشاره به فرمایش امیرالمومنین علی(ع) مبنی بر اینکه «رشد و تعالی نصیب کسی می‌شود که از دو ویژگی برخوردار باشد و آن دو ویژگی، آگاهی و جامع‌نگر بودن و داشتن روحی اجتناب‌پذیر از آلودگی‌ها است و آثار و کارهای کسی که دارای چنین ویژگی‌هایی باشد ماندگار خواهد شد»، افزود: امام خمینی(ره) عارف، آگاه و دارای روحی متعالی و نفسی اجتناب‌پذیر از آلودگی‌ها بودند، ایشان دارای دانشی سرشار و بینشی عمیق بودند.

امام جمعه رشت برخورداری از دانشی سرشار و بینشی عمیق را رمز ماندگاری آثار انسان‌ها دانست و گفت: پس از گذشت هزار سال، هنوز اثر ابن‌سینا در بسیاری از مراکز علمی و فلسفی دنیا قابل توجه است زیرا وی از دانشی سرشار و بینشی عمیق برخوردار بود.

وی با بیان اینکه امام(ره) در فقه، فقیهی تمام‌عیار بودند، تصریح کرد: یکی از عللی که امام(ره) را به ترکیه و نجف فرستادند این بود که ایشان را تحقیر کنند اما اولین کسی که بدو ورود امام به نجف به استقبال ایشان آمد، آیت‌الله العظمی سیدمحسن حکیم، زعیم بزرگ حوزه علمیه نجف اشرف بود؛ سپس امام(ره) درس خارج فقه خود را شروع کردند و استقبال خاص فضلای ایرانی مقیم نجف و سایر کشورها از درس امام، نشان داد که ایشان در فقه تسلط خاصی دارند و ابهت امام بر حوزه نجف سایه افکند.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با اشاره به اینکه امام(ره) در فلسفه نیز صاحب اندیشه و نظر بودند و در عرفان نظری و علمی، شخصیتی فراتر از سایر عارفان داشتند، افزود: ایشان نسبت به معارف و فقه الهی، آگاهی و اطلاع کامل داشتند و از بینشی عمیق و گسترده برخوردار بودند.

آیت‌الله فلاحتی یکی از عوامل ظلم‌پذیری ملت‌ها در طول تاریخ را دانشمندان جامعه دانست و بیان کرد: زمانی‌که اصحاب علم و دانش در برخورد با ظلم، از خود تزلزل و سستی نشان دهند و با ظلم مبارزه نکنند، توده‌ها تصور می‌کنند که باید شرایط را پذیرفت.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام خمینی(ره) با بینش خود، خط و خطوط سیاست‌های جهانی را عمیقانه شناختند و فرمودند آمریکا شیطان بزرگ است، تصریح کرد: امروز پیروان آمریکا هم به این حرف امام رسیده‌اند تا جایی ‌که رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگویی اعلام کرد که نباید تسلیم آمریکا شویم و اروپای شرقی نیز دلیل بسیاری از خسارت‌های مادی و اقتصادی خود را تبعیت از آمریکا دانست.

وی تأکید کرد: هر قدرت و ثروتی برای انسان غیر وارسته، بلای جان او خواهد شد و چیزی جز ویرانگری ندارد اما انسانی که دارای روح متعالی است، قدرت مبارزه با ظلم را دارد و چنین انسانی می‌تواند جامعه بشری را اداره و مدیریت کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه ایالات متحده بزرگترین کشور در بدهکاری است و به افول اقتصادی خود هم معترف‌اند، گفت: انسان خودباخته و خودشیفته نمی‌تواند جامعه را مدیریت کند و نگاهش همواره به سیاست‌بازان خواهد بود که یک آسیب است.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به تأکید پرودگار متعال در قرآن کریم مبنی بر لزوم شکرگزاری انسان‌ها در برابر نعمات خداوند، افزود: حضرت موسی(ع) هم از قوم خود خواسته بودند که شکر خدا را برای نجات از ظلم فرعون به‌جای آورند؛ جوامعی ‌که از ظلم ظالمان نجات می‌یابند حتی اگر در مسائل اقتصادی شاهد رخوت شدند، باید شکرگزار باشند چراکه نجات انسان از ظلم سبب عزت،‌ آبرو، شرف و جایگاه برتر او شده اما اگر ظلم را بپذیرد ذلیل خواهد شد.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام خمینی(ره)، جامعه ایرانی را از ظلم شاهنشاهان نجات داد و امروز ملت ایران با عزت زندگی می‌کند، گفت: کشورها به ملت ایران به عنوان ملتی عزیز و قوی می‌نگرند و این شاهکار عظیم امام بود که به جامعه ما عزت بخشید.

انتهای پیام
captcha