«خدا مال همه است»؛ روایت مناجات‌های زلال با خالق هستی
کد خبر: 3884800
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷

«خدا مال همه است»؛ روایت مناجات‌های زلال با خالق هستی

کتاب «خدا مال همه است» روایت مناجات‌های زلال و عاشقانه سیدمهدی شجاعی با خالق هستی است که برای مخاطبان خواندنی و شنیدنی است.

دوم فروردین*** «خدا مال همه است»؛ روایت مناجات‌های زلال با خالق هستیبه گزارش خبرنگار ایکنا، «خدا مال همه است. مال من. مال شما. مال یکایک ما و شما. خدا نمایندگی انحصاری ندارد. خدا به تعداد آدم‌ها در زمین شعبه دارد. خدا تنها امکانی است که هیچ‌کس نمی‌تواند از من و شما بگیرد. خدا تنها دارایی است که فقیران بیشتر از ثروت‌اندوزان دارند. خدا تنها ذخیره‌ای است که هیچ حکومتی نمی‌تواند مردم را از آن محروم کند یا توزیع آن را در اختیار خود بگیرد یا کوپنی و جیره‌بندی‌اش کند.
 
خدا تنها روزنه امیدی است که هیچ‌گاه بسته نمی‌شود. خدا تنها کسی است که با دهان بسته هم می‌توان صدایش کرد و با پای شکسته هم می‌توان سراغش رفت. خدا تنها معشوقی است که به عاشقان خود عشق می‌ورزد. خدا تنها قاضی است که در قضاوتش احتمال ظلم و خطا نمی‌رود و عدالتش کمترین خدشه‌ای نمی‌پذیرد. خدا تنها خریداری است که اجناس شکسته را بهتر برمی‌دارد و بیشتر می‌خرد. خدا تنها حاکمی است که دنبال راهی برای خلاصی محکوم می‌گردد. خدا تنها دارنده‌ای است که بی‌منت و چشمداشت می‌بخشد. خدا تنها دادستانی است که راه‌های فرار را نشان خلافکار می‌دهد و کلید زندان را در جیب می‌گذارد و چشمش را بر خطای گناهکار می‌بندد.
 
خدا تنها محبوبی است که محبان خود را‌ تر و خشک می‌کند. خدا تنها سلطانی است که دلش با بخشیدن خنک می‌شود نه با تنبیه کردن. خدا تنها کسی است که دشمنانش را هم بر سر سفره اطعامش می‌نشاند و به منکران و تکذیب‌کنندگانش هم روزی می‌دهد.
 
خدا تنها کسی است که علی‌رغم دانستن، چشم می‌پوشد و در عین توانستن، در می‌گذرد و می‌بخشد. خدا تنها حاکم مقتدری است که هیچگاه در خانه‌اش را نمی‌بندد و هیچ‌کس را از در خانه‌اش نمی‌راند. خدا تنها مالکی است که درخواست متقاضیان آزارش نمی‌دهد و اصرار و پافشاری خواهشگران کلافه‌اش نمی‌کند. خدا تنها پادشاهی است که ملاقاتش نیاز به وقت قبلی ندارد. خدا تنها کسی است که برای همگان بهترین را می‌خواهد و از عهده تأمینش هم برمی‌آید. خدا تنها متعهدی است که اگر امانت وجودت را به دستش بسپاری بهتر از خودت مراقبت و محافظتش می‌کند و بیشترین سود را نصیبت می‌سازد.
 
دوم فروردین*** «خدا مال همه است»؛ روایت مناجات‌های زلال با خالق هستی
 
خدا تنها کسی که اگر یک قدم به سویش برداری، 10 قدم به سویت پیش می‌آید و اگر به سمتش راه بروی، به سمت تو می‌دود. خدا تنها کسی است که اگر از تو محبت ببیند، زیر دینت نمی‌ماند و با قدردانی شگفت و بی‌نظیرش تو را شرمنده می‌گرداند. خدا تنها کسی است که وقتی همه رفتند، می‌ماند و وقتی همه پشت کردند، آغوش می‌گشاید و وقتی همه تنهایت گذاشتند، محرمت می‌شود. خدا تنها حاکم مقتدری است که برای بخشیدن گناهکار، هزاران بهانه می‌تراشد، هزاران وسیله می‌سازد و انواع عذر‌ها و بهانه‌ها را به دست خطاکار می‌دهد تا تبرئه‌اش کند.» آنچه خواندید برشی از کتاب «خدا مال همه است» نوشته سیدمهدی شجاعی است.

سیدمهدی شجاعی سال‌هاست که در مقام نویسنده به عنوان خالق بخشی از زیباترین نثر‌های ادبی و حس‌برانگیز در حوزه ادبیات دینی در ایران شناخته می‌شود. نثر‌هایی به غایت ساده و البته عاشقانه که بسیاری از آن‌ها دهه‌هاست در میان نسل جوان به عنوان آثاری جدایی‌ناپذیر از زندگی و احساس آن‌ها به شمار می‌آید و تجدید چاپ‌های متعدد آن نیز گواهی بر این مدعاست.

«خدا مال همه است!» مجموعه مناجات‌های کوتاه و مینیمال شجاعی است که با موضوعات گوناگون ایراد شده. ساختار متنی این مناجات‌ها تداعی‌کننده حس دعا برای مخاطب آن است و شجاعی با تکیه بر صفات رحمانیت عام خداوند در عالم هستی و تعمیم آن به ساختار‌های مختلف زیست انسانی، دعاواره‌های کوتاهی را خلق کرده که برای طیف وسیعی از مخاطبان شنیدنی و خواندنی است.
 
نکته قابل توجه دیگر درباره متن این اثر را باید زبان بسیار ساده و روان برای روایت دانست. شجاعی همان‌طور که در عنوان این اثر حس مالکیت درونی برای خداوند را متوجه همه ابنا بشر می‌داند، در نگارش متون دعاواره خود در این کتاب نیز تلاش کرده زبان و بیان و حس‌برانگیزی و توصیفی را به کار ببرد که در تمنای بهره‌مندی از جرعه‌های رحمانیت عام پروردگار است. از سوی دیگر نویسنده در خلق این عبارت در کنار توجه به این مسئله سعی کرده است تمایلات و نیات خود در دعا را به شیوه‌ای بازگو کند که نیاز‌ها و درخواست‌های عام بسیاری از مخاطبان جامعه انسانی را شامل شده و خوانش آن‌ها از سوی هر طیفی از مخاطبان بتواند نمایشگر بخشی از تمنای آن‌ها در مواجهه با پروردگارشان باشد.

همچنین این نویسنده تلاش کرده ساختار کلاسیک دعا و نیز به کار گرفتن عبارت و اصطلاحات خاص برای ادای آن را در این متن مد نظر داشته باشد و از این حیث نیز نیاز مخاطبان را برآورده ساخته و ساختار کلاسیک چنین متونی را نیز برآورده کند.

انتشارات کتاب نیستان «خدا مال همه است!» را با گرافیکی نو با همکاری مینا عظیمی و طرح جلدی از حمید مازیار منتشر کرده است.  
انتهای پیام
captcha