چالش در اجرای طرح تحول نظام سلامت/ اجرای پزشك خانواده در تمام روستاها
کد خبر: 3767471
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
كشفی مطرح كرد:‌

چالش در اجرای طرح تحول نظام سلامت/ اجرای پزشك خانواده در تمام روستاها

گروه اجتماعی ـ قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز گفت: در طرح تحول نظام سلامت بنا بود از یارانه‌های افراد متمكن كاسته شده و بودجه آن را به سیستم سلامت تزریق كنند كه این مسئله در سال‌های اول اتفاق افتاد ولی به مرور كم شد و طرح تحول نظام سلامت با چالش جدی مواجه شد.

به گزارش ایكنا از فارس، سیدمنصور كشفی، قائم دانشگاه علوم پزشكی شیراز امروز، 6 آذرماه در جمع دبیران و سردبیران رسانه‌های استان فارس با بیان اینكه نظام بهداشت و درمان یك نظام پر چالش نه تنها در ایران بلكه در همه دنیاست، گفت: هر چقدر كه این نظام خوب كار كند، اما چون با سلامت انسان سر و كار دارد، باز هم نقاط ضعفی خواهد داشت.
وی با تأكید بر اینكه ما در دانشگاه علوم پزشكی شیراز درصدد ارتقا و پیشرفت این نظام هستیم، افزود: ضمن حفظ وضعیت موجود، نگاه به آینده نیز بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل ما هر هفته جلسات كمیته تدابیر ویژه برای بررسی مشكلات و ارائه راهكارها را در این دانشگاه برگزار می‌كنیم.
كشفی با بیان اینكه جلسات هفتگی طی دو روز در هفته ویژه بررسی مشكلات بیمارستان‌های استان فارس در این دانشگاه برگزار می‌شود، گفت: دانشگاه علوم پزشكی شیراز با كمبود منابع مالی مواجه است.

حجم دولت طبق برنامه‌ها كاسته نشد
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز اظهار كرد: در برنامه چهارم توسعه برنامه این بود كه حجم دولت كاسته شود و تصدی‌گری را به بخش خصوصی واگذار كنند كه متأسفانه این اتفاق در سطح كشور رخ نداد و به مرور شاهد حجم زیادی از نیرو منابع انسانی در دولت هستیم.

ماهانه حدود 40 میلیارد تومان كسری بودجه داریم
وی یادآور شد: طبق استانداردهای بین‌المللی قاعدتاً 70 درصد از منابع صرف پرسنل می‌شود ولی در این دانشگاه بیش از 97 درصد از منابع ما صرف پرسنل می‌شود و ماهانه حدود 40 میلیارد تومان كسری بودجه داریم.
كشفی گفت: ما توانستیم طی 6 ماه سال جاری نسبت به 6 ماه سال گذشته، 140 میلیارد تومان صرفه‌جویی كنیم و این مسیر را ادامه می‌دهیم تا جلوی موازی‌كاری‌ها را بگیریم و بتوانیم مقداری خود را جمع‌جور كنیم تا مشكلات كمتر شود.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز، افزایش بهره‌وری را یكی از اقدامات این دانشگاه در این عرصه عنوان كرد و گفت: همچنین یك بانك اطلاعاتی از نیروهای خود تشكیل داده و نیروهای خود را میان مراكز درمانی و بهداشتی توزیع مناسب كردیم.

دانشكده‌های دانشگاه علوم پزشكی شیراز تجمیع می‌شوند
وی بیان كرد: نكته‌ای كه در صرفه‌‌جویی‌ها می‌تواند به ما كم كند، تجمیع دانشكده‌های دانشگاه علوم پزشكی است كه هم‌اكنون در سطح شهر پخش هستند و این پراكندگی موجب اعمال هزینه‌های ایاب و ذهاب و خدمات می‌شود.
كشفی با بیان اینكه به دنبال تجمیع دانشكده‌های دانشگاه علوم پزشكی شیراز در یك پردیس هستیم، گفت: در این راستا می‌توانیم اموالی كه داریم را تبدیل به احسن كنیم و البته شاید این كار 5 یا 6 سال طول بكشد اما استارت آن را خواهیم زد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز با بیان اینكه این كار یكی از كارهای بلندمدت ماست و یك چشم‌انداز 50 ساله برای آن در نظر گرفته‌ایم، گفت: در بحث بهداشت نیز بازرسی‌ها را بهتر و دقیق‌تر انجام داده‌ایم.
وی همچنین به هزینه‌های درمان نیز اشاره كرد و گفت: استاندارد دنیا این است كه 70 درصد هزینه‌های درمان در بیمارستان را دولت و 30 درصد را مردم بدهند و این تفاوت باعث شده كه مقداری بر روی بیمارستان‌های دولتی ما فشار وارد شود.
كشفی به سیستم ارجاع و پزشك خانواده اشاره كرد و گفت: اگر سیستم ارجاع درست عمل كند، در استان و كشور شاهد خواهیم بود بسیاری از افراد به جای اینكه اینجا معالجه شوند، در شهر خودشان درمان می‌شوند.

توزیع متخصصان در سطح شهرستان‌ها
وی با بیان اینكه یكی از برنامه‌های ما توزیع متخصصان در سطح شهرستان‌هاست، گفت: همین مسئله در خصوص دارو هم داریم؛ متأسفانه ما عادت كردیم كه وقتی به پزشك مراجعه می‌كنیم یك پاكت دارو تحویل بگیریم و باید این فرهنگ را برداریم.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز همچنین به بحث طرح تحول سلامت اشاره كرد و گفت: بر اساس این طرح بنا بود كه از یارانه‌های افراد متمكن كاسته شده و بودجه آن را به سیستم سلامت تزریق كنند كه این مسئله در سال‌های اول اتفاق افتاد ولی به مرور كم شد و طرح تحول سلامت با چالش جدی مواجه شد.
كشفی با بیان اینكه برای طرح تحول سلامت به‌صورت هفتگی جلساتی در این دانشگاه برگزار می‌شود، گفت: در سیستم قدیم اگر درصد اشغال تخت بیمارستان 35 تا 40 درصد می‌رسید، قطعاً سوددهی داشت اما اكنون بیمارستان ما 97 درصد اشغال تخت دارد اما طراز مالیش منفی است و این طرح باعث شد كه ما پرداخت از جیب مردم كم كنیم و به دولت فشار آید.
وی همچنین با ذكر این نكته كه سیستم درمانی مدیون كادر آموزشی و درمانی است زیرا در پرداخت حق‌الزحمه‌ها عقب هستیم، گفت: این مشكل به این دلیل رخ داده است كه دیگر بیمارستان‌ها از لحاظ طراز مالی نمی‌تواند پاسخ دهند چون پرداخت‌ها از جیب مردم كاسته شده است.

دانشگاه نسل سوم یعنی علم به سمت اختراع پیش رود
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز در ادامه سخنان خود به بحث دانشگاه‌های نسل سوم اشاره كرد و گفت: دانشگاه نسل سوم زمانی امكان‌پذیر است كه پایه دانشگاه‌های نسل اول و دوم درست باشد و اصولاً دانشگاه نسل سوم یعنی علم به سمت اختراع پیش رود.
وی گفت:‌ البته اقداماتی در این زمینه انجام شده است كه ناقص است و به نسبت چیزی كه انتظار داریم كم است لذا به همین دلیل جساتی متعددی برگزار كردیم كه بررسی كنیم چگونه مقالات را به سمت تولید و بهره‌وری ببریم.
كشفی با بیان اینكه ما به مقالاتی كه از آن تولید و بهره‌وری بیرون نیاید، هیچ جایزه‌ای نمی‌دهیم، گفت: برخی قسمت‌ها سعی می‌كنند چیزی تولید كنند كه البته این را باید به 100 یا 80 درصد برسانیم.
وی یادآور شد: در سیستم نظام سلامت جای بسیار مهم تولیت و سیاستگذاری است كه سیاست‌های خدمات را در آن ارائه می‌دهیم و در این راستا در نظام سلامت جلساتی داریم و برنامه این است كه با كمترین منابع بیشترین بهره‌وری را داشته باشیم.

كشورهای توسعه یافته همه با چالش درمان مواجه هستند
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز با تصریح اینكه كشورهای توسعه یافته همه با چالش درمان مواجه هستند، گفت: اگر سیاستگذاری ما بر اساس شرایط موجود بگذاریم كار بیشتر پیش می‌رود.
وی یكی از برنامه‌های این دانشگاه را واگذاری بیمارستان‌های ضررده به بخش خصوصی عنوان كرد و گفت: در این صورت هم بخش خصوصی درگیر شده و هم تصدی‌گری دولت كاسته می‌شود.
كشفی گفت: در این دانشگاه دو كار مهم انجام دادیم، یكی سعی كردیم از حجم منابع انسانی كه داریم كم كنیم و دوم از تصدی‌گری خود بكاهیم.

پزشك خانواده همچنان مشكلاتی دارد
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی شیراز در ادامه به بحث پزشك خانواده اشاره كرد و گفت: پزشك خانواده همچنان مشكلاتی دارد كه البته به سمتی می‌رویم كه نواقص را برطرف كنیم البته تصمیم‌گیرنده در این خصوص وزارتخانه است.
وی با بیان اینكه پزشك خانواده در تمام روستاهای ایران اجرا می‌شود، گفت: تنها پزشك خانواده شهری است كه دچار مشكلاتی است كه امیدواریم برطرف شود.
كشفی ادامه داد: اگر در این نظام سیستم ارجاع را درست پیاده كنیم، تمام مسائل مربوط به پزشك خانواده حل شده و از ازدحام مردم در بیمارستان‌ها كاسته خواهد شد كه البته این كار نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.
انتهای پیام

captcha