مؤسسات قرآن البرز یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند
کد خبر: 4058928
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳

مؤسسات قرآن البرز یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند

مدیر مؤسسه سبط نبی(ص) بیان کرد: در شرایطی که ترویج فرهنگ قرآنی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود مراکز و مؤسسات قرآنی به‌دلیل مشکلات مالی، بالارفتن اجاره‌بها و عدم حمایت کافی نهادهای مربوطه رو به تعطیلی هستند. در این میان مؤسساتی که دارای مکان وقفی یا ثابت هستند، مشکلات کمتری دارند اما باز هم دغدغه‌ برای توسعه کمی و کیفی مراکز کم نیست که رفع آنها توجه بیش از پیش مسئولان را می‌طلبد.

تعطیلی موسسات قرآنی البرز

تعداد مؤسسات قرآنی البرز مدتی است که به‌دلیل مسائل مالی و محدودیت‌های مکانی رو به کاهش است. مدیران خانه‌ها و مؤسسات قرآنی یکی پس از دیگری به‌دلیل مشکلات مالی و نداشتن جای مناسب تعطیل می‌شوند.

این در حالی است که نسل امروز بیش از هر زمان دیگری به مفاهیم و آموزه‌های قرآنی نیازمند هستند و سؤالات بسیاری در حوزه دین و قرآن و مبانی اسلامی دارند.

به اعتقاد کارشناسان و فعالان قرآنی، مؤسسات نیازمند کمک خیرین هستند و این مسئله باید در جامعه نهادینه شود.

یکی از مؤسساتی که با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند مؤسسه قرآنی سبط نبی(ص) است که از مهرماه سال 94 با هدف ترویج فرهنگ قرآنی و احداث مرکز حفظ و تثبیت کلام‌الله تأسیس شده است.

در این مؤسسه قرآن‌آموزان در رده‌های سنی از 4 تا 65 سال در رشته‌های روخوانی، روان‌خوانی، حفظ، ترتیل، تجوید، تفسیر، مفاهیم، نهج‌البلاغه و مکالمه عربی حضور دارند.

این مؤسسه زیر نظر اداره‌کل ارشاد اسلامی در یک ساختمان سه طبقه فعالیت می‌کند که از سوی یکی از خیرین وقف شده است و در حال حاضر حدود 200 قرآن‌آموز دارد و مربیان نیز در سطوح مختلف و اکثرا به‌صورت رایگان به آموزش قرآن مشغول هستند.

این مرکز قرآنی در امور خیریه چون تهیه سیسمونی، جهیزیه برای نیازمندان و اهدای بسته‌های معیشتی در مناسبت‌های مختلف نیز مشارکت دارد.

زهرا آجرلو، مدیر مؤسسه سبط نبی(ص) در گفت‌وگو با ایکنا از البرز گفت: با توجه به اینکه شهریه‌های قرآن‌آموزان بسیار محدود است، هزینه‌های مجموعه توسط خیرین تأمین می‌شود و بسیاری از مربیان مجموعه رایگان به قرآن‌آموزان آموزش می‌دهند.

وی سوق‌ دادن قرآن‌آموزان به سمت مشارکت در مسابقات قرآنی را از ویژگی‌های این مؤسسه دانست و افزود: بیشتر رتبه‌های برتر قرآنی البرز مسابقات از این مجموعه هستند و مسابقات فرصتی برای تحکیم تثبیت حفظ قرآن است.

این مسئول با بیان اینکه با بسیاری از مؤسسات قرآنی و نهادهای اجتماعی همکاری و همفکری داریم، توضیح داد: شهرداری‌ها، ادارات ارشاد و امامزادگان استان از جمله مراکزی هستند که تاکنون با آنها همکاری داشته‌ایم.

آجرلو در ادامه به مشکلات پیش‌روی مؤسسه اشاره کرد و گفت: متأسفانه بودجه کافی برای بیمه مربیان قرآنی نداریم و آنها از ابتدایی‌ترین حقوق نیز محروم هستند. بسیاری از آنها رایگان و فقط با انگیزه ترویج مفاهیم قرآنی با ما همکاری دارند.

این فعال قرآنی با ابراز تأسف از تعطیلی مؤسسات به‌دلیل مشکلات مالی، بیان کرد: تعداد مؤسسات و خانه‌های قرآنی فعال در البرز به 80 رسیده و به‌دلیل مسائل مالی و عدم حمایت‌های کافی خیرین و نهادهای مربوطه این مراکز یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند.

وی با اشاره به رو به کاهش کلاس‌ها و مراکز قرآنی و افزایش مؤسسات آموزش زبان، گفت: به‌دلیل الزامی بودن درس زبان انگلیسی در مدارس و تأثیر آن در کنکور و ورود به دانشگاه، والدین و دانش‌آموزان بیشتر به دنبال تقویت این درس هستند، اما درس قرآن چنین اهمیت و جایگاهی در مدارس ندارد.

آجرلو تصریح کرد: ضرورت دارد که در قالب یک طرح یکپارچه آموزش مفاهیم قرآن و آموزه‌های کلام‌الله از ابتدایی تا دیپلم پیگیری شود تا دانش‌آموزان در زمان فارغ‌التحصیلی از بدیهی‌ترین احکام قرآنی آگاه باشند و این نیازمند انقلاب فرهنگی و آموزشی است.

انتهای پیام
captcha