به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز، مهدی اربابنیا، معاون ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در مورد اقدامات صورت گرفته در حوزه میراث فرهنگی این استان از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ اظهار کرد: در خصوص حفاظت نگهداری و مرمت از سال ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳، ۱۸ پروژه اجرایی در ۱۰ بنای تاریخی استان انجام شده و در حال اجراست.
وی افزود: این برنامهها شامل پل تاریخی کرج، کاخ سلیمانیه، کاخ مروارید، امامزاده هارون(ع)، امامزاده زید و رحمان(ع)، محوطه ازبکی، کاروانسرای ینگی امام، حمام شهرک طالقان و امامزاده احمد و محمود(ع)، است.
اربابنیا ادامه داد: در همین بازه زمانی مطالعات بافتهای تاریخی روستایی و شهری به تعداد پنج پرونده شامل روستای ورده و برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ و روستای گلیرد از توابع شهرستان طالقان و بافتهای شهری اشتهارد و کرج بوده است. از دیگر اقدامات میتوان به انجام فصل هشتم کاوش باستانشناسی در محوطه تاریخی ازبکی اشاره کرد.
به گفته معاون ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در ۱۸ ماه اخیر بیش از ۲۰۰ جلسه شورای فنی، شورای ثبت استان، کارگروه امور زیربنایی، کارشناسی و تصویب طرح هادی روستایی، کمیسیون ماده ۵، کمیته فنی و شورای حریم تشکیل شده است.
اربابنیا با اشاره به اینکه تفاهمنامههایی با دستگاهها و بخشهای مختلف جهت پیشبرد اهداف تعیین شده صورت گرفته، گفت: در این مدت نشستهای تخصصی با همکاری بخش خصوصی از جمله همیار کرج انجام شده است. تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی با برگزاری ۱۰ جلسه هماهنگی و بررسی اولویتهای استان جهت تأمین اعتبار برای چهار بنای شاخص از دیگر اقدامات بوده است.
به گفته معاون ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در راستای همافزایی دستگاههای اجرایی در مرمت و حفاظت بناهای تاریخی در سال ۱۴۰۳، اعتبارات لازم برای مرمت بنای امامزاده سلیمان(ع) اشتهارد با همکاری ادارهکل اوقاف و امور خیریه پیشبینی و همزمان طرح مرمت تهیه شده و پروژه مرمت در حال انجام است.
اربابنیا با بیان اینکه دو بنای تاریخی فرهنگی کاخ ناصری شهرستانک و قلعه صمصام جهت احیا و بهرهبرداری به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: مرمت کاخ ناصری شهرستانک با بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی بهعنوان مهمترین اقدام بخش خصوصی برای احیای یکی از بهترین آثار استان در حال انجام است.