باحمایت صندوق کارآفرینی امید البرز؛
ناوگان تاکسیرانی کرج نوسازی می‌شود

صندوق کارآفرینی امید

به گزارش ایکنا از البرز، رضا دبیری، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در استان البرز، روز یکشنبه، 21 مرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: حوزه فعالیت صندوق کارآفرینی امید اجرای طرح‌های خرد، کوچک، متوسط و معیشت‌محور است و عمدتا شامل طرح‌هایی می‌شود که تعداد شاغلین آنها زیر ٥٠ نفر هستند و مربوط به همه بخش‌های اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه صندوق کارآفرینی امید با توجه به ماهیت صندوق که یک موسسه عمومی غیردولتی است، می‌تواند در همه بخش‌ها فعالیت و طرح‌ها را مورد حمایت قرار دهد، افزود: طرح‌های خرد، کوچک و متوسط که مورد حمایت قرار می‌گیرند، سه ویژگی مهم دارند از جمله اینکه سرانه ایجاد اشتغال آنها پایین است، زودبازده هستند و البته ناپایدارند که برای پایداری آنها، علاوه بر ارزیابی کارآفرین، همسویی بین سیاست‌های بخشی و منطقه‌ای ضروری است، که در این راستا طرح‌ها باید از طریق دستگاه‌های اجرایی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شوند.

این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر دفاتر این صندوق در شهرستان‌های کرج، فردیس و ساوجبلاغ مستقر هستند و مشاوره‌های شغلی و اشتغال در کنار پرداخت تسهیلات به کارآفرینان ارائه می‌کند، گفت: یکی از مهم‍ترین اقدامات ما احیای واحدهای راکد اقتصادی استان بوده است که در سال گذشته 31 واحد با اختصاص به موقع منابع مالی دوباره به چرخه فعالیت بازگشت.

دبیری در ادامه با توضیح اینکه سال گذشته با اعطای 184 میلیارد تومان در قالب 599 پرونده شاهد رشد 50 درصدی پرداخت تسهیلات به متقاضیان بودیم، افزود: امسال نیز با وجود اینکه هنوز منابع اعتباری ابلاغ نشده است در قالب 63 پرونده بیش از 23 میلیارد تومان تسهیلات به واجدان شرایط پراخت شده است که با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود اعتبار سال جاری به نیم همت هم برسد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در استان البرز با اشاره به اینکه در مجموع میزان پرداخت تسهیلات این صندوق طی دوره کاری دولت سیزدهم حدود سه هزار و 350 هزار میلیارد ریال بوده است درباره  اجرای طرح نهضت احیا نیز گفت: برای تحقق این طرح 71 میلیارد و 500 میلیون تومان به استان البرز اختصاص داده شد که بر این مبنا با مشارکت دستگاه‌های اجرایی پس از شناسایی و بررسی طرح‌های ارائه شده، مبالغ مورد نظر پرداخت شد که بر همین اساس توانستیم رتبه سوم کشوری را در حوزه پرداخت تسهیلات برای اجرای این طرح کسب کنیم که در نتیجه آن 30 طرح اقتصادی در استان احیا شد.

وی در ادامه از امضای تفاهم‌نامه با شهرداری کرج با محوریت نوسازی ناوگان تاکسیرانی این شهر خبر داد و گفت: براین اساس 70 میلیارد تومان تسهیلات برای این مهم در نظر گرفته شده که براساس پیش‌بینی‌های انجام شده با اعطای این تسهیلات 350 تاکسی نوسازی خواهد شد که تاکنون به 92 تاکسی نوسازی شده است.

این مسئول تصریح کرد: در حوزه نوسازی ناوگان فردیس هم تفاهم نامه‌ای با سازمان حمل و نقل شهرداری فردیس منعقد شده است که بر اساس آن 10 میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی این شهر در نظر گرفته شده که براین اساس 50 تاکسی نوسازی می‌شود و تاکنون 45 فقره تسهیلات به این منظور پرداخت شده است. 

دبیری با بیان اینکه مردم این استان در بازپرداخت تسهیلات خود بسیار خوش حسابند، افزود: با حمایت مردم توانستیم  349 پرونده غیرجاری را به 38 فقره تقلیل دهیم.

وی توضیح داد: درحال حاضر شعب صندوق کارآفرینی امید 60 هزار مشتری تعریف شده و 46 هزار سپرده فعال دارد که نسبت به حوزه‌های فعالیت ما عدد چشمگیری است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در استان البرز همچنین از نظارت بر چگونگی فعالیت متقاضیان بعد از دریافت تسهیلات صحبت کرد و گفت: اگر این نظارت ها نباشد بیت المال پایمال می شود بنابراین در سال‌های اخیر بحث‌های نظارتی نیز توسعه یافته است به طوری که در سال 1400، 183 پرونده نظارت در استان انجام شده اما امسال 322 پرونده نظارت انجام شده که پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال به 1000 نظارت برسد.

این مسئول در ادامه به اجرای طرح روستایی نوفن اشاره کرد و گفت: این طرح به زودی در استان  اجرا می‌شود که بر اساس آن از ورود دانش و فناوری به اقتصاد روستا و تولیدات کشاورزی حمایت ویژه تسهیلاتی می‌کند و در نهایت نه تنها موجب افزایش بهره‌وری محصولات و امنیت غذایی کشور می‌شود بلکه در مهاجرت معکوس به روستاها نیز نقش مهمی دارد.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح صندوق کارآفرینی امید به عنوان حلقه واسط میان واحدهای فناور و دانش‌بنیان مستقر در استان‌ و صاحبان کسب و کار روستایی عمل می‌کند و در راستای آسان‌سازی ورود فناوری‌ به این کسب و کارها تسهیلات کارآفرینی پرداخت می‌کند.

دبیری همچنین به اجرای طرح صندوق‌های خرد محلی برای توانمندسازی بانوان روستایی اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح زنجیره‌ای برای فروش محصولات زنان روستایی تشکیل می‌شود تا بتوانند سرمایه گذاری مناسب و بدون دغدغه‌ای داشته باشند که در استان تاکنون 270 صندوق خرد محلی تشکیل شده که سال گذشته با اختصاص 150 میلیون تومان تسهیلات در هریک از این صندوق‌ها زمینه اشتغالزایی برای تعداد زیادی از روستاییان  فراهم شده است.