کد خبر: 4320487
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲
مرتضی ضرابی مطرح کرد

بانک خون بند ناف رویان؛ پیشرو در ذخیره و استفاده بالینی سلول‌های بنیادی

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان گفت: بانک خون بند ناف رویان تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نمونه خون بند ناف را ذخیره کرده و با رتبه نخست در سطح منطقه و جایگاه دوم در سطح جهانی، به پیشگامی در زمینه ذخیره و بهره‌برداری بالینی از سلول‌های بنیادی تبدیل شده است.

مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان
به گزارش ایکنا از البرز، مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان، در همایش تخصصی «سلول‌های بنیادی خون بند ناف، صدای درمانی نسل آینده» که سه‌شنبه، ۱۱ آذرماه در فرهنگسرای امام علی(ع) اندیشه برگزار شد، به اهمیت ایجاد بانک‌های خون بند ناف و نقش سلول‌های بنیادی در پزشکی مدرن اشاره کرد و با تأکید بر این نکته که خون موجود در بند ناف و جفت، منبعی غنی از سلول‌های بنیادی خونساز است، گفت: این سلول‌ها توانایی تکثیر و تبدیل به سلول‌های خونی را دارند و می‌توانند در درمان بیماری‌های خونی، کم‌خونی‌های مادرزادی و اختلالات سیستم ایمنی به‌کار گرفته شوند.
 
وی افزود: در گذشته این منابع ارزشمند پس از تولد نوزاد دور ریخته می‌شد، اما امروزه با ذخیره‌سازی خون بند ناف، می‌توان منبعی مطمئن و در دسترس برای درمان بیماران ایجاد کرد.
 
مدیرعامل رویان همچنین به قابلیت سلول‌های بنیادی مزانشیمی موجود در خون بند ناف اشاره کرد و گفت: این سلول‌ها نیازی به تطابق ژنتیکی ندارند و در درمان بیماری‌های عصبی، از جمله فلج مغزی، نقش مؤثری ایفا می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه یک نمونه خون بند ناف قادر است سلول‌های لازم برای درمان ۲۰ تا ۲۵ کودک مبتلا را تأمین کند، گفت: تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نمونه خون بند ناف در این بانک ذخیره شده و بانک رویان در سطح منطقه رتبه اول و در سطح جهانی دومین بانک بزرگ سلول‌های بنیادی محسوب می‌شود.
 
این مسئول ادامه داد: بخش قابل توجهی از این نمونه‌ها در درمان بیماری‌های خونی، فلج مغزی، اوتیسم و سکته‌های قلبی و مغزی به‌کار گرفته شده و بسیاری از فعالیت‌های بانک وارد مرحله درمان بالینی شده است.
 
ضرابی همچنین بر اهمیت زمان‌بندی ذخیره‌سازی تأکید کرد و گفت: فرصت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی تنها در زمان تولد نوزاد وجود دارد و خانواده‌ها باید پیش از زایمان هماهنگی‌های لازم را انجام دهند. این امکان به خانواده‌هایی که فرزند مبتلا به بیماری‌های خونی یا ژنتیکی دارند، اجازه می‌دهد با ذخیره خون بند ناف نوزاد، مسیر پیوند و درمان خواهر یا برادر بیمار را هموار کنند.
 
وی درباره بانک عمومی خون بند ناف توضیح داد: خانواده‌هایی که موفق به ذخیره خون بند ناف فرزند خود نشده‌اند، می‌توانند از نمونه‌های اهدا شده در بانک عمومی استفاده کنند تا بیماران نیازمند به سلول‌های بنیادی دسترسی پیدا کنند.
 
ضرابی در پایان همایش با بیان اینکه ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی فرصتی محدود و حیاتی است، اظهار کرد: با توجه به کاهش جمعیت خانواده‌ها و افزایش تعداد خانواده‌های تک‌فرزند یا دو فرزند، اطلاع‌رسانی و آموزش خانواده‌ها در این زمینه اهمیت بیشتری پیدا کرده است. توسعه فرهنگ ذخیره‌سازی و استفاده از این منابع می‌تواند تحول بزرگی در سلامت کشور ایجاد و نسل آینده را از مزایای درمانی سلول‌های بنیادی بهره‌مند کند.
انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha