کتاب «من محروم نیستم» حاصل مشاهدات نویسنده از مناطق مستعد است
کد خبر: 4089513
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۶

کتاب «من محروم نیستم» حاصل مشاهدات نویسنده از مناطق مستعد است

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در مراسم رونمایی کتاب «من محروم نیستم» گفت: کتاب «من محروم نیستم» حاصل تجربیات و مشاهدات محمدرضا شیخ‌الاسلامی از مناطق مستعد است.

کتاب «من محروم نیستم»به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، امروز ۱۱ مهرماه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در آئین رونمایی از کتاب «من محروم نیستم» که با حضور محمدرضا شیخ‌الاسلامی، نویسنده کتاب و جمعی از علاقه‌مندان در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد مقدس برگزار شد.

در ابتدا با بیان اینکه امروز شاهد رونمایی از اثری ارزشمند در بزرگترین کتابخانه عمومی جهان اسلام هستیم، گفت: در رابطه با این کتاب چند نکته را می‌توان عنوان کرد؛ اول اینکه دغدغه نویسنده و حضور او در مناطقی که استعدادهای آنان نادیده گرفته می‌شود و تعریف درستی از واژه استعداد ندارند، نشان از حضور مجاهدانه ایشان علی‌رغم همه موانع و محدودیت‌هاست، به عبارت ساده‌تر نیز شیخ‌الاسلامی تمامی مشکلات را پذیرفته و از نزدیک به مشاهده و بررسی تمامی موارد پرداخته است.

وی با اشاره به عنوان کتاب، تصریح کرد: انتخاب عبارت «من محروم نیستم» به عنوان نام کتاب، بهترین دفاع از کودکان و نوجوانان مناطقی است که ما به آنجا، محروم می‌گوییم، در حالی‌که در اصل باید آن‌را مستعد خطاب کرد. در واقع با رونمایی از این کتاب این مسئله را به اثبات می‌رسانیم که مناطق محروم، کم‌برخوردار هستند، اما مستعد نیز هستند، همانطور که نویسنده کتاب نیز بر این اصل تاکید دارد.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت کتابخانه‌ها در مناطق کم‌برخوردار، افزود: اگر به آنچه که به عنوان استعداد در کودکان و نوجوانان در این مناطق وجود دارد توجه کافی‌شود و نسبت به پرورش و هدایت آن به عنوان یک مسئول و یا فرد دغدغه‌مند توجه شود، می‌توانیم امیدوار باشیم در آینده از بطن همین کودکان و نوجوانان، مدیران، نخبگان، دانشمندان، معلمان و افرادی با مسئولیت و فرهیخته وارد جامعه شوند.

وی اظهار کرد: تغییر اصطلاح کم‌برخوردار و محروم به مستعد، تابوشکنی و دست گذاشتن بر روی مسئله‌ای است که یکی از بحران‌ها و دغدغه‌های جوامع امروزی به شمار می‌رود.

سبزیان ابراز کرد: کتاب «من محروم نیستم» حاصل تجربیات و مشاهدات محمدرضا شیخ‌الاسلامی از مناطق مستعد است. امروز این کتاب می‌تواند در ادبیات مدیران، نگاه عموم مردم، کنشگران سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... تغییری بزرگ ایجاد کند. امروز باید برای آینده‌ درخشان، این کودکان، نوجوانان و دانشجویان مناطق مستعد را دریابیم و به آن‌ها توجه کنیم.

در ادامه محمدرضا شیخ‌الاسلامی، نویسنده کتاب «من محروم نیستم»، گفت: این کتاب حاصل پنج سال زندگی و گذر جوانی من در مناطق روستایی و حاشیه‌ای شهرهای مختلف و صحبت با 4000 کودک و نوجوان است.

وی با اشاره به عنوان کتاب، افزود: این ادعا را در نام‌گذاری کتاب دارم که در راستای از بین بردن کلمه محرومیت و جایگزینی مستعد، گام موثری برداشته‌ام.

وی مهمترین دغدغه نوجوانان مناطق مستعد را عدم داشتن تعریف اصولی و صحیح از «خود» دانست و گفت: آنچه این کودکان و نوجوانان از تعریف واژه«خود» دارند برگرفته از قهرمانان محلی، رسانه‌ای، سیاسی و ... است. در واقع آنان تعریفی جامع و دقیق از «خود» ندارند و هویت خود را تبدیل به هویت افرادی می‌کنند که آنان را لمس کرده و یا باور دارند.

وی با بیان اینکه معنای واژه محرومیت در میان آنان با آنچه ما از آن برداشت می‌کنیم متفاوت است، اظهار کرد: به طور مثال ذهنیت یک کودک از داشتن تنها یک مداد و اشتراک آن با خواهر و برادر خود، محرومیت در داشتن تنها یک مداد نیست، بلکه دغدغه اصلی او مصرف و اشتراک‌گذاری آن با دیگران است.

نویسنده کتاب«من محروم نیستم» ابراز کرد: این کتاب سه نوید را به ارمغان می‌آورد؛ اول اینکه نگاه فرصت‌بین را در کشور یادآوری می‌کند و دوم اینکه نگاه مردم‌محور را گسترش می‌دهد. در واقع سرمایه‌گذاری این کتاب بر روی مردم است و در انتها «نگاه هم‌افزایی طلب» است.

وی در پایان تصریح کرد: در آغاز این گفتمان نیز تاکید کردم که برای اثبات عبارت «من محروم نیستم» باید وارد میدان شویم. اگر نگاه و دید ما نسبت به مناطق کم‌برخوردار تبدیل به مناطق مستعد شود آن‌وقت است که من و شما برای مردم این مناطق از یک منجی به یک تسهیل‌گر تبدیل می‌شویم.

کتاب«من محروم نیستم» اثر محمدرضا شیخ‌الاسلامی در 224 صفحه توسط انتشارات استاد در سال 1400 به چاپ رسیده است. نویسنده در این کتاب به مسائلی همچون مناطق محروم، روستانشین و عقب‌افتادگی‌های اجتماعی پرداخته است.

انتهای پیام
captcha