وضعیت زباله‌های کرج سامان می‌گیرد
کد خبر: 4064326
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۳

وضعیت زباله‌های کرج سامان می‌گیرد

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: بنا به دستور استاندار البرز، شهرداری کرج و سایر شهرداری‌های استان موظف به مدیریت زباله از مبدا تا محل بازیافت و دفن شده‌اند.

ساماندهی زباله

به گزارش ایکنا از البرز، مجید درگی، سرپرست اداره کل محیط زیست البرز، روز سه‌شنبه ۲۴ خرداد در حاشیه پاکسازی جاده قزلحصار و حلقه دره از زباله‌ها اظهارکرد: روزانه بیش از ۵۰۰ کامیون و خودرو حمل زباله در جاده قزلحصار و حلقه دره تردد می‌کنند که در ماه‌ها و سال‌های گذشته بخشی از این پسماندها در طول مسیر پراکنده شده و مشکلات زیست محیطی به وجود آورده است.

درگی افزود: امروز با همت و تلاش شهرداری‌های کرج و چهارباغ شاهد پاکسازی این مسیر از زباله‌ها و پسماندها هستیم و این حرکت آغازی برای مدیریت پسماندها در جاده قزلحصار و حلقه دره خواهد بود.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان البرز با بیان اینکه تاکنون مدیریت بازیافت زباله‌ها به رغم هزینه‌های هنگفت برای خرید و راه اندازی ماشین آلات و تجهیزات در حلقه دره البرز انجام نشده است، گفت: این امر سبب هدر رفت ارزش اقتصادی پسماندها و مشکلات زیست محیطی در استان شده است.

درگی بیان کرد: برهمین اساس بنا به دستور استاندار البرز، شهرداری کرج و سایر شهرداری‌های استان موظف به مدیریت زباله از مبدا تا محل بازیافت و دفن شده‌اند تا شاهد مشکلات زیست محیطی نباشیم ضمن آنکه پسماندها ارزش افزوده پیدا خواهند کرد.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست البرز تاکید کرد: طرح مدیریت پسماندها با جدیت در استان دنبال خواهد شد ضمن آنکه آموزش مردم برای مراقبت از طبیعت و امتناع از ریختن پلاستیک در محیط زیست در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است.

درگی گفت: امروز ساکنان شهرک ابریشم البرز که ماه‌ها از وضعیت نامطلوب زیست محیطی به ستوه آمده بودند شاهد محیطی پاک و عاری از پلاستیک بودند و از این پس خودروهای حمل زباله باید طبق استانداردهای لازم مبادرت به حمل پسماندها کنند تا شاهد پراکنده شدن پلاستیک ها در محیط زیست نباشیم .

در ادامه غلامرضا رضوانی، معاون خدمات شهر شهرداری کرج گفت: روزانه حدود ۷۰۰ تن زباله در کرج تولید می‌شود و اگر این حجم از زباله را بر تعداد مخازن موجود تقسیم کنیم، متوجه می شویم حتی اگر تمام زباله های تولیدی شهروندان در مخازن جای داده شود، تعدادی مخزن خالی باقی می‌ماند.

وی با اشاره به تلاش مدیریت شهری برای اجرای طرح یک روز در میان زباله در کرج اظهارکرد: امیدواریم با همکاری شهروندان بتوانیم تا آخر امسال این طرح را در تمام یا لااقل در نیمی از محلات کرج اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه در صورت همکاری شهروندان، این طرح بعد از حدود چهار دهه و برای اولین بار در کرج اجرایی می‌شود و بدون شک این اتفاق آثار مثبتی به همراه خواهد داشت.

این مسئول گفت: این طرح از چند سال گذشته در برخی از کلانشهرها مثل اصفهان اجرایی و با استقبال زیادی مواجه شده است.

وی با بیان اینکه تعداد مخازن زباله کرج از استانداردهای تعیین شده بیشتر است، توضیح داد: روزانه حدود ۷۰۰ تن زباله در کرج تولید می‌شود و اگر این حجم از زباله را بر تعداد مخازن موجود تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم حتی اگر تمام زباله‌های تولیدی شهروندان در مخازن جای داده شود، تعدادی مخزن خالی باقی می‌ماند.

این مسئول اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ مخزن زباله در کرج وجود دارد ولی به هر محله که مراجعه می‌کنیم ساکنان درخواست نصب مخازن جدید دارند.

رضوانی با اشاره به اینکه طرح جمع‌آوری یک روز در میان زباله در گام اول در محله چهارصد دستگاه اجرایی شده، توضیح داد: در حال حاضر زباله‌های ساکنین این محل در روزهای زوج جمع آوری می‌شود و برای موفقیت بیشتر این طرح روزها جمعه هم به این روزها اضافه شده است.

وی ابراز کرد: با توجه به تغییر برخی عادات در میان شهروندان، زمان اعلامی برای گذاشتن زباله در مقابل منازل در محله چهارصد دستگاه از ساعت ۹ شب به ۱۱ تغییر کرده است.

معاون خدمات شهری شهرداری کرج افزود: بنا شده تا آخر ماه آینده این طرح در ۱۰ محله از مناطق دهگانه اجرایی شود و کم کم به تمامی محلات تسری پیدا کند.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد ساکنان محله چهارصد دستگاه از اجرای این طرح رضایت داشته اند، گفت: اگر ساکنان محلات دیگر هم به همین میزان همکاری داشته باشند، تا اخر امسال شاهد اجرای این طرح در اغلب مناطق خواهیم بود.

این مسئول ابراز کرد: بدون شک هیچ طرحی از ابتدا بازخورد و اثر بخشی لازم را ندارد و در خصوص طرح جمع‌آوری یک روز درمیان زباله هم مردم باید صبور بوده و همکاری لازم را با مدیریت شهری داشته باشند.

رضوانی ادامه داد: با اجرای این طرح به سمتی پیش می رویم که کم کم مخارن زباله از سطح شهر جمع اوری شوند چون تا زمانیکه این مخازن وجود دارند، شهروندان فکر می‌کنند در هر ساعت از شبانه روز که بخواهند می‌توانند زباله‌های خود را از منزل خارج کنند.

وی اضافه کرد: استاندارد نگهداری زباله‌تر در فضای باز حدود سه روز است و انباشت بیشتر از مدت مذکور، مشکلات زیست محیطی و بهداشتی به همراه دارد.

معاون خدمات شهر شهرداری کرج با اشاره به اجرای پاکداشت جاده حلقه دره( شهرک ابریشم ) که صبح امروز توسط ۵۰۰ نفر از پاکبانان شهرداری برگزار شد، گفت: بنا شده هر ماه یک محدوده از مسیر منتهی به حلقه دره پاکسازی شود.

وی بیان کرد: درصدد نظارت بیشتر بر نحوه جابه جایی زباله توسط ماشین آلاتی هستیم که توسط پیمانکاران برای این کار بکار گرفته شده‌اند، گفت: حمل زباله استانداردهایی دارد که شهرداری باید نظارت بیشتری در این خصوص داشته باشد.

این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به گلایه برخی از شهروندان در خصوص جمع‌آوری سبدهای زباله از مقابل منازل مسکونی ، گفت: هرچند هیچ شکی برای نتیجه بخش بودن این طرح وجود ندارد ولی بهتر بود قبل از جمع آوری این سبدها فرهنگسازی لازم صورت می‌گرفت تا شهروندان در این خصوص آمادگی پیدا می کردند.

رضوانی اضافه کرد: این سبدها به منبعی برای آلودگی، سرازیرشدن شیرابه، تجمع حیوانات موذی و فعالیت زباله گردها تبدیل شده بود.

وی توضیح داد: این تجربه نشان داد، قبل از اجرای هر طرح باید برنامه لازم در کنار ایجاد آمادگی در شهروندان مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام
captcha