وحدت و انسجام میان قوا مهمترین وظیفه در شرایط کنونی است / نگذارید مردم مأیوس شوند
کد خبر: 3955987
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲
رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت:

وحدت و انسجام میان قوا مهمترین وظیفه در شرایط کنونی است / نگذارید مردم مأیوس شوند

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی وحدت و انسجام به ویژه میان قوا را بزرگترین و مهمترین وظیفه در شرایط کنونی برشمرد و با بیان اینکه تنها وحدت، اتحاد و اراده مردم است که می‌تواند دشمن را شکست دهد، تأکید کرد که نگذارید مردم مأیوس شوند. اداره کشور و اجرای امور، کار ساده‌ای نیست و پیچیدگی‌های فراوانی دارد و با احساسات، هیجانات، فریاد و شعار نمی‌توان در برابر دشمن ایستاد و با برنامه‌ریزی، کشور را اداره کرد.

جلسه هیئت دولت

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز، چهارشنبه 6 اسفند، در جلسه هیئت دولت با تبریک میلاد پربرکت امام علی(ع)، اظهار کرد: چند بار باید رهبر معظم انقلاب تکرار کنند که احترام، ادب و اخلاق اسلامی را مراعات کنید چرا گوش نمی‌کنیم؟

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه «اراده مردم را ضعیف نکنید و نگذارید مردم نسبت به آینده مأیوس شوند»، گفت: همه باید شرایط حساس کنونی را درک کنند و آیا حق داریم با تریبونی که در اختیار ما است با اعصاب مردم بازی کنیم؟

روحانی با بیان اینکه اصل 113 از بدیهیات و واضحات است و طبق آن رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است، افزود: به عنوان رئیس‌جمهور بار بسیار سنگینی در اجرای اصل 113 قانون اساسی بر دوش خود احساس می‌کنم.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: نباید قانون اساسی را به تعطیلی بکشانیم و بگذاریم تخریب شود اینکه به نام حسن روحانی اهانت می‌کنند مهم نیست اما عنوان ریاست جمهور را کسی حق ندارد تخریب کند.

روحانی با تأکید بر اینکه می‌ترسم دستی در پشت پرده در کار باشد که بخواهد مردم را از انتخابات مأیوس کند و بگوید شما مردم کاره‌ای نیستید، اظهار کرد: آیا مشارکت حداکثری برای انتخاب رئیس‌جمهور یعنی اینکه مردم فردی را انتخاب کنند که از فردای انتخابات، تابلو و سیبل فحاشی و تهمت بشود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مطابق اصل 113 هر کجای قانون اساسی صدمه ببیند، رئیس‌جمهور وظیفه دارد که فریاد بزند و از همه توان خود استفاده کند، اظهار کرد: در اصل 57 بر استقلال قوا تصریح شده است و هیچ قوه‌ای حق ندارد در امور قوه دیگر مداخله کند و قوای سه‌گانه از هم استقلال دارند، ضمن اینکه در اصل 60 قانون اساسی نیز تصریح شده که به جز مواردی که مسئولیت بر عهده رهبری است، کل امور اجرایی کشور بر عهده رئیس جمهور و وزرا قرار دارد، لذا نباید قانون اساسی به تعطیلی کشانده شود.

روحانی بیان کرد: می‌ترسم دست‌هایی پشت پرده باشد که بخواهد مردم را از انتخابات مأیوس کند و چنین القاء کند که مردم کاره‌ای نیستند، لذا نباید بگذاریم چنین فکری توسعه پیدا کند و تمام کسانی که توسط مردم انتخاب می‌شوند و یا طبق قانون انتصاب می‌شوند دارای احترام و جایگاه هستند.

رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت هشیاری در شرایط حساس کنونی و نیز هجمه‌هایی که از پشت سر به دولت وارد می‌شود، اظهار کرد: شدت هجمه‌هایی که از پشت سر وارد می‌شود، به گونه‌ای است که شاید یادمان رفته در شرایط جنگ و تروریسم اقتصادی و نیز وضعیت سخت کرونا و تحریم قرار داریم که مشکلات مضاعفی را در کشور ایجاد کرده است.

روحانی توصیه‌های رهبری برای رعایت احترام و ادب اسلامی را مورد تأکید قرار داد و گفت: چرا به این توصیه‌ها گوش داده نمی‌شود، وقتی مقام معظم رهبری نکته‌ای را تأکید می‌کنند باید برای همیشه آویزه گوش‌مان باشد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: در شرایط حساس کنونی اتحاد و انسجام مخصوصاً بین قوای سه‌گانه بسیار اهمیت دارد و نباید روبروی هم قرار بگیریم. باید کنار هم باشیم، نباید مچ‌گیری کنیم و بدانیم آنچه می‌تواند دشمن را شکست دهد، قانون نیست، بلکه وحدت و یکپارچگی است و الا نوشتن یک خط روی کاغذ که نمی‌تواند کاری کند.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اهمیت صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه بدانند کاری که صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های کشورمان را زیر سوال می‌برد، خطا و اشتباه است و این راهی است که دشمن آن را می‌خواهد.

رئیس‌جمهور گفت: دشمنان به دروغ تهمت زدند که فعالیت‌های ایران صلح‌آمیز نیست و با این بهانه قطعنامه‌های مختلفی از جمله 2231 را علیه کشورمان صادر کردند که ما را تا مرز جنگ پیش بردند. این در حالی است که صلح‌آمیز بودن فعالیت‌‌های خود را بر مبنای وظیفه اخلاقی، شرعی و فتوای رهبری دنبال می‌کنیم و همچنین بر اساس ان‌پی‌تی فعالیت‌هایمان باید صلح‌آمیز باشد. لذا ما که می‌خواهیم فعالیت صلح‌آمیز داشته باشیم چرا باید علامت غیرصلح‌آمیز به بدخواهان داده شود.

روحانی با اشاره به اینکه در تأیید صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای نقش نهادها و سازمان‌های بین‌المللی بسیار تأثیرگذار است، اظهار کرد: آژانس بین‌المللی اتمی برای این منظور تأسیس شده است و زمانی که این نهاد اعلام کرد که فعالیت‌های ایران صلح‌آمیز است حربه از دست دشمن گرفته شد.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: یکی از آثار مهم برجام این بود که این حربه را از دست دشمن گرفت چرا که همه بهانه دشمن پی‌ام‌دی بود و این دولت پرونده پی‌ام‌دی را مختومه کرد و این بزرگترین ضربه بر پیکره تبلیغات و سیاست‌های دروغ بدخواهان بود.

روحانی با تأکید بر اینکه همه دنیا بدانند که ایران در برجام محکم حضور دارد، اظهار کرد: ما بر اصل برجام متعهد هستیم و با همه توان از آن حفاظت می‌کنیم و چنانچه صبر و تحمل نمی‌کردیم امروز برجامی باقی نمانده بود و دنیا باید بداند که امروز برجام به خاطر صبر ملت ایران زنده است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: رابطه ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای به کرسی نشاندن حرف‌هایمان در دنیا و افکار عمومی بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم از صندلی اتهام روی صندلی مدعی بنشینیم و غیر از این مسیر دیگری وجود ندارد.

روحانی گفت: یکی از جاهایی که ترامپ در آن شکست خورد این بود که قصد داشت از طریق آژانس بین‌المللی اتمی علیه کشورمان اقدام کند، اما آژانس در برابر او ایستادگی کرد و در ماه‌های اخیر هم وقتی 3 کشور اروپایی می‌خواستند ایران را محکوم کنند، آژانس از ایران حمایت کرد و توطئه آنها خنثی گردید، بنابراین رابطه با آژانس و سازمان ملل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: در روند امور به مقطعی بسیار سختی رسیدیم که قانونی وضع شده بود و باید طبق قانون اساسی آن را اجرا می‌کردیم و به خوبی هم اجرا کردیم. اجرای این قانون حساسیت زیادی داشت چرا که از طرفی می‌خواستیم آن را اجرا کنیم و از طرفی اگر درست اجرا نشود، چه بسا همه ساختمان تخریب می‌شد. لذا لازم بود که خیلی مراقبت شود تا هم قانون را اجرا کنیم و هم روابط خود را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حفظ کنیم و از طرفی به دنیا هم اعلام کنیم که فعالیت کشورمان صلح‌آمیز است.

روحانی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه در این مقطع نیز کار بسیار بزرگی بر مبنای تدبیر انجام داد به طوری که قانون را به طور کامل و صد در صدی اجرا کردیم، اما هنرمندانه و هوشمندانه و به گونه‌ای عمل کردیم که آژانس هم اعلام کرد که ایران نمی‌خواهد فعالیت غیرصلح‌آمیز انجام دهد و روزهای این هفته را می‌توان از روزهای ماندگار در تاریخ جمهوری اسلامی و دولت تدبیر و امید دانست.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر کسی بخواهد توافق بین دولت ایران و آژانس بین‌المللی اتمی را مخدوش کند، بی‌تردید این کار بازی در زمین دشمن است و معلوم است که اهداف دیگران آنجا اجرا می‌شود.

روحانی خطاب به طرف‌های برجام، اظهار کرد: ما ملت، دولت و نظامی هستیم که یا چیزی را قبول نمی‌کنیم و اگر قبول کردیم به عهدمان پایبند می‌مانیم و این جزء اخلاق، دین و فرهنگ ملت ایران است.

رئیس‌جمهور با اشاره به آیات 56 تا 66 سوره انفال، اظهار کرد: خداوند در این آیات به طور کاملاً روشنی اخلاق، سیاست خارجی، سیاست داخلی، سیاست دفاعی و امنیتی و چگونگی معاهدات را بیان فرموده است و در این آیات به پیامبر(ص) می‌فرماید تو بارها با کفار عهد و پیمان بستی و پای پیمان خود ایستادی و آنها همواره پیمان‌شکنی کردند؛ اگر بعضی از این انقلابی‌های 2 آتشه افراطی، زمان پیغمبر بودند چه بسا به پیامبر(ص) می‌گفتند «تو دیروز رفتی با اینها عهد بستی و اینها عهد را شکاندند چرا دومرتبه عهد می‌بندی؟». اسلام دین صلح، پیمان و مصر بودن به عهد و پیمان است.

روحانی در ادامه طرف‌های برجام را مورد خطاب قرار داد و گفت: ما برجام را امضاء کرده و به خوبی پای آن ایستادیم. شما هم هیچ‌وقت به عهد و پیمان خود عمل نکردید و اگر امروز کسی اسم برجام را در دنیا ببرد، مدیون ملت ایران است و اینکه به دنبال حضور در برجام هستید، این صندلی را ما حفظ کردیم.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: امروز هم به طور مستحکم می‌خواهیم که برجام بماند و در شرایطی هستیم که بقا و نشاط برجام بر مبنای این است که آمریکا از تروریسم اقتصادی دست بردارد.

روحانی با اشاره به اینکه دولت جدید آمریکا به صراحت اعلام کرده که فشار حداکثری نسبت به ایران شکست خورده و تمام اقدامات ترامپ عاقلانه نبود، گفت: دولت جدید آمریکا حرف‌های خوبی می‌زند اما آنچه مهم است این است که آیا می‌خواهد همچنان به مسیر فعالیت‌های تروریستی ادامه دهد و آیا قبول دارد که ترامپ تروریست بوده و نسبت به ملت ایران جنایت انجام شده است یا نه. بدون تردید گام اول توقف جنایت است.

رئیس‌جمهور افزود: شما هنوز حساب‌های بانکی ایران را آزاد نکردید و در حالی که روز اول اعلام کردید در مسئله کرونا به همه کمک خواهیم کرد، هنوز این کار را نسبت به ایران انجام ندادید. لذا توقع داریم به همان حرف‌هایی که می‌زنید عمل کنید و دولت جدید آمریکا عملیات تروریستی اقتصادی را متوقف کند و وقتی این کار انجام شد، راه باز می‌شود، صندلی هم سر جای خودش می‌آید و با هم حرف می‌زنیم.

روحانی تصریح کرد: ما در برجام حرف می‌زنیم و بر برجام حرف نمی‌زنیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صبر و بردباری ملت ایران در 3 سال گذشته و تلاش دولت برای کاهش آلام مردم، اظهار کرد: در طول 11 ماه گذشته 9.5 میلیارد دلار برای واردات کالاهای ضروری و 32 میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و دارو اختصاص یافته است و این به معنای آن است که تروریسم اقتصادی و فشار حداکثری شکست خورده است.

روحانی با اشاره به افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در کشور، گفت: فردا بزرگراه بسیار عظیمی را افتتاح خواهیم کرد این بزرگراه 158 کیلومتر مسافت دارد و در این دولت و از سال 94 شروع شده است. از طریق این بزرگراه مسافت غرب کشور به سمت جنوب کشور 2 ساعت کوتاه‌تر می‌شود.

رئیس‌جمهور در ادامه ضمن ابراز همدردی با مردم زلزله زده سی‌سخت، دنا و سمیرم، گفت: از همان ابتدا وزیر راه را به عنوان نماینده خود به منطقه اعزام کردم و همه مسئولین برای کمک به مردم پای کار بودند و در دولت تثبیت کردیم که 185 میلیارد تومان به عنوان کمک‌های بلاعوض و 307 میلیارد تومان نیز برای تسهیلات قرض‌الحسنه به آسیب‌دیدگان اختصاص یافت.

روحانی تأکید کرد: همه دستگاه‌ها می‌خواهم که با که همه توان خود را بکار بگیرند تا پایان تیرماه سال آینده مردم زلزله زده این مناطق به خانه‌های خود بازگردند.

رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با تبریک میلاد با سعادت مولای متقیان امام علی(ع) به همه مردم ولایتمدار ایران و همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان، گفت: یکی از ویژگی‌های امیرالمؤمنین علی(ع) این بود که جمع اضداد بودند یعنی رحم و عطوفت و دستگیری از مستمندان و ایتام را در کنار دلاوری‌های میدان جنگ داشتند. شخصیت شجاعی که در میدان جنگ کسی جرأت مبارزه با ایشان را نداشت اما در مقابل کودک یتیم روی خاک قرار می‌گرفت و حتی با او همبازی می‌شد.

روحانی گفت: حضرت علی(ع) امام و امیر مؤمنان بود و از جایگاه بلندی برخوردار است و مخالفین نمی‌توانستند علم و بیان امیر المؤمنین(ع) را تحمل کنند و بدترین فحاشی‌ها را در صورت امیرالمؤمنین(ع) انجام می‌دادند. ایشان 25 سال صبر کردند، حتی به زهرا اطهر(س) توهین شد و امیر المؤمنین(ع) بخاطر مصلحت و وحدت امت اسلامی و نپاشیدن نظام اسلامی نوپا صبر و تحمل کردند.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: وقتی عبادت، اخلاق، شهامت، صبر، تحمل و ایستادگی کنار هم قرار می‌گیرند زیبا می‌شود و امیر المؤمنین(ع) تجسم این زیبایی‌ها بود.

روحانی بیان کرد: امیر المؤمنین(ع) باید برای وحدت جامعه حفظ نظام اسلامی و منافع مسلمین و صبر و بردباری، امام، الگو و راهنمای ما باشد و بایستی حرکات و سکنات ما مثل امام علی(ع) باشد.

رئیس‌جمهور همچنین با گرامیداشت روز پدر فرا رسیدن این روز را به همه پدران جامعه تبریک گفت و ضرورت تعظیم و تکریم پدران را در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد تأکید قرار داد.

انتهای پیام
captcha