جایزه 350 هزار تومانی در شأن برگزیدگان استانی مسابقات قرآن اوقاف نیست
کد خبر: 4084755
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۱

جایزه 350 هزار تومانی در شأن برگزیدگان استانی مسابقات قرآن اوقاف نیست

آنچه این روزها در پی برگزاری مرحله استانی چهل‌وپنجمین دوره مسابقات قرآن اوقاف و تجلیل از برگزیدگان در نقاط مختلف مطرح و مورد انتقاد است میزان اندک جوایز مسابقات استانی نسبت به مسابقات کشوری و بین‌المللی است؛ جایزه 350 هزار تومانی که در شأن برگزیدگان استانی مسابقات قرآن اوقاف البرز نیست.

چهل‌وپنجمین دوره مسابقات قرآن اوقافحسن چاقمی، نفر اول حفظ کل قرآن کریم در مرحله استانی چهل‌وپنجمین دوره مسابقات قرآن اوقاف البرز در گفت‌وگو با ایکنا از البرز با بیان اینکه سطح مسابقات قرآنی در استان روند نزولی پیدا کرده است، اظهار کرد: متأسفانه مسابقات قرآنی از لحاظ کمی و کیفی هر سال در حال افت است و شور و هیجان این دهه نسبت به دهه‌های پیش بسیار پایین‌تر آمده؛ برای مثال در این دوره از مسابقات در رشته حفظ 20 جزء قرآن فقط یک نفر شرکت‌کننده، در رشته حفظ کل دو نفر، در رشته قرائت تحقیق شش نفر و در رشته قرائت ترتیل پنج نفر شرکت‌کننده حضور داشتند که این آمار نسبت به جمعیت استان البرز بسیار نگران‌کننده است.

وی با تأکید بر اینکه غم نان موجب دوری حافظان قرآن از این فضا شده است، افزود: به‌دلیل عدم وجود هماهنگی و حمایت‌های لازم، حافظان و فعالان قرآنی با مشکلات زیادی برای شرکت در مسابقات مواجه هستند؛ به‌عنوان مثال یک حافظ قرآن اگر بخواهد در یک مسابقه شرکت کند باید از محل کار خود مرخصی بگیرد و از طرفی هم اگر به سرکار نرود خودش و خانواده‌اش با مشکلات معیشتی رو‌به‌رو خواهند شد.

نفر اول رشته حفظ کل قرآن در مرحله استانی چهل‌وپنچمین دوره مسابقات قرآن اوقاف البرز همچنین جوایز مسابقات استانی را ناعادلانه دانست و تصریح کرد: میزان جوایز مسابقات استانی نسبت به مسابقات کشوری و بین‌المللی بسیار اندک است. جوایز مسابقات بین‌المللی حدود 160 میلیون تومان و مسابقات کشوری حدود 30 میلیون تومان است، در حالی که جایزه مسابقات استانی فقط 350 هزار تومان است و این مبلغ برای کسی که عمر خود را برای حفظ کلام خدا قرار داده بسیار مناسب نیست.

وی با بیان اینکه حفظ قرآن کار بسیار دشواری است، ادامه داد: باعث تأسف است که قاریان و حافظان قرآن مهجور مانده‌اند و هیچ‌کس در جامعه آنها را نمی‌شناسد؛ درست است که حفظ قرآن کاری معنوی است، اما برای فردی که عمر و وقت خود را به پای حفظ قرآن می‌گذارد باید امتیازاتی درنظر گرفته شود تا در امور معیشتی خود دچار مشکل نشود و مسئولان مربوطه باید نسبت به شرایط بد فعالان قرآنی پاسخگو باشند.

چاقمی توضیح داد: حافظان قرآنی بسیار مظلوم واقع شده‌اند و حتی به محافل قرآنی هم کمتر دعوت می‌شوند؛ در حالی که مسئولان باید حافظان قرآن را به‌عنوان یک صنف بپذیرند، زحمات آنان را ببینند و به آنان اهمیت دهند.

انتهای پیام
captcha