میزان بهره‌مندی از آیات قرآن به ظرفیت افراد بستگی دارد
کد خبر: 3863326
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵

میزان بهره‌مندی از آیات قرآن به ظرفیت افراد بستگی دارد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی قرآن و عترت البرز با اشاره به اینکه هر کس به اندازه درک و فهم خود از قرآن بهره می‌برد، گفت: اگر گوش شنوا و چشم بینا داشته باشیم، می‌توانیم از داستان‌های حکمت‌آموز این کتاب الهی به بهترین نحو استفاده کنیم.

میزان بهره‌مندی از آیات قرآن به ظرفیت افراد بستگی دارد/ چشم بینا و گوش شنوا داشته باشیم

به گزارش ایکنا از البرز، حسین قضاتلو، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت البرز، بعد از ظهر سه‌شنبه، 19 آذرماه در ششمین دوره کرسی تلاوت و تدبر در قرآن‌ کریم که به‌همت جهاددانشگاهی البرز و همکاری دانشگاه علمی ـ کاربردی مشکات ولایت کرج برگزار شد، ضمن تبریک روز دانشجو گفت: تدبر و تفکر در سوره لقمان برای شما دانشجویان همچون چراغی است که می‌تواند در تاریکی راه را نشان دهد، امیدوارم که با تأمل در آیات این سوره بتوانید به بهترین نحو از اعجاز علمی و تاریخی این سوره بهره ببرید و به درجات عالی نائل شوید.

وی با اشاره به اینکه سوره لقمان با حروف مقطعه آغاز می‌شود، افزود: 29 سوره قرآن با حروف مقطعه آغاز شده است. خداوند با این حروف مقطعه به مردم یادآور می‌شود که قرآن پاسخگوی تمام مباحث علمی و مشکلات است و هرچقدر هم در قرآن تفکر و تدبر شود باز هم این کتاب با عظمت برای انسان قابل شناخت نیست.

این مسئول تصریح کرد: حروف مقطعه ابتدای این 29 سوره کاملاً حساب شده و در جای مناسب به کاررفته‌اند، وقتی به این حروف دقت می‌کنیم متوجه می‌شویم که فراوانی این حروف در کل سوره نسبت به سایر حروف بیشتر است.

قضاتلو با اشاره به اینکه خداوند در 27 سوره‌ از این 29 سوره که با حروف مقطعه آغاز شده مستقیم به عظمت قرآن اشاره کرده است، افزود: تأکید بر عظمت قرآن در این سوره‌ها بیانگر تفاوت و عظمت این سوره‌ها نسبت به سایر سوره‌های قرآن است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت البرز بیان کرد: در ابتدای سوره لقمان خداوند با آیه «تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْحَكِيمِ» حکیم بودن قرآن را به مردم گوشزد می‌فرماید و پس از آن با «هُدًى وَرَحْمَةً لِلْمُحْسِنِينَ» یادآور می‌شود که قرآن هدایتکر و رهنمودی است برای نیکوکاران، کسانی که نماز را اقامه می‌کنند و زکات می‌دهند و به آخرت یقین دارند «الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُون».

وی گفت: خداوند در آیه پنجم سوره لقمان «أُولَئِكَ عَلَى هُدًى مِنْ رَبِّهِمْ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» می‌فرماید که هدایت پروردگار مخصوص کسانی است که به راه راست می‌روند کسانی که با انتخاب درست رستگار می‌شوند.

قضاتلو با اشاره به اینکه طبق آیات پیشین «يُقِيمُون، ُیؤْتُون و ُیوقِنُون» کسانی هستند که با هدف رستگاری کار خیر انجام می‌دهند نه کسانی که مردم حتی از زبانشان هم در امان نیستند، گفت: در آیه ششم سوره لقمان «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ» خداوند به افرادی که سخن‌پرانی می‌کنند و آبروی مردم را می‌برند عذابی خوارکننده می‌دهد چون این افراد با نشر اکاذیب مردم را خوار و خفیف می‌کنند.

وی افزود: در ادامه خداوند در آیه هفتم سوره لقمان «وَإِذَا تُتْلَى عَلَيْهِ آيَاتُنَا وَلَّى مُسْتَكْبِرًا كَأَنْ لَمْ يَسْمَعْهَا كَأَنَّ فِي أُذُنَيْهِ وَقْرًا فَبَشِّرْهُ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ» به کسانی که مردم و آیات قرآن را به سخره می‌گیرند بشارت عذابی پردرد می‎دهد و به افرادی که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام می‌دهند باغ‌های پرنعمت عطا می‌فرماید. «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ جَنَّاتُ النَّعِيمِ».

این مقام مسئول تصریح کرد: خداوند در آیه نهم سوره لقمان بر وعده حق و شکست‌ناپذیری خود تأکید می‌کند «الِدِينَ فِيهَا وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ» و در آیه دهم نیز به انسان یادآور می‌شود که آسمان‌ها با ستون آفریده شدند، آسمان‌هایی با عظمت که زمین در مقابلشان همچون انگشتری در کویری برهوت است و کوه‌هایی که مانع لرزش زمین می‌شوند و در این زمین هر نوع موجود و گیاهی خلق شده است. «خَلَقَ السَّمَاوَاتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا وَأَلْقَى فِي الْأَرْضِ رَوَاسِيَ أَنْ تَمِيدَ بِكُمْ وَبَثَّ فِيهَا مِنْ كُلِّ دَابَّةٍ وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيم».

وی در پایان گفت: خداوند متعال استادی است که با درک چگونگی مخاطبانش با آن‌ها سخن گفته و هر کس به اندازه درک و فهم خود از قرآن بهره می‌برد، آیات قرآن همه درس است و درس‌هایی که در این کتاب الهی وجود دارد هر کدام پند و اندرزهایی است برای بندگان الهی که اگر گوش شنوا و چشم بینا داشته باشیم، می‌توانیم از این داستان‌های حکمت‌آموز به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

انتهای پیام
captcha